Campionatul National de Juniori - Sistem competitional sezon 2011-2012

Campionatul National de juniori, sezonul 2011-2012, se va desfasura pentru urmatoarele categorii de varsta:

Baby-baschet
– Festival
Minibaschet – Festival
U13 masculin si feminin:  trei turnee.

U14 masculin si feminin: etape saptamanale tur-retur, turneu, turneu semifinal, turneu final – Meciurile se vor desfasura sambata.
U15 masculin si feminin: etape saptamanale tur-retur, tur-retur, turneu final.
U16 masculin si feminin: etape saptamanale tur-retur, tur-retur, turneu semifinal, turneu final.
U17 masculin si feminin: trei turnee, turneu semifinal, turneu final.
U18 masculin si feminin: etape saptamanale tur-retur, tur-retur, turneu semifinal, turneu final.
U20 se transforma in Divizia de Tineret sub 23 de ani ca si competitie satelit a Campionatului National Divizia A seniori. Din sezonul 2012-2013 fiecare echipa de seniori din Divizia A va fi obligata sa inscrie in Campionatul National de Tineret o reprezentativa a clubului Divizionar A (pentru masculin).

Divizia B
ramane dupa aceleasi reguli ca in sezonul precedent.
Campionatul National de Onoare: liber acces tuturor jucatorilor de baschet cu mentiunea ca legitimarea se va face de catre Federatia Romana de Baschet.


Mentiuni importante pentru  Campionatul National de Juniori:

** In urma analizelor efectuate pe ultimii trei ani de activitate normele de control se dovedesc a fi benefice numai pentru jucatorii convocati la lotul national pe categorii de varsta. Pe cale de consecinta, SE RETRAG NORMELE DE CONTROL PANA LA FAZA TURNEULUI FINAL.  Normele de control vor fi sustinute de componentii echipelor calificate la faza finala a Campionatului National pe categoriile de varsta U16 (masculin si feminin) si U 18 (masculin si feminin). Bateria de norme de control va fi pusa la dispozitie pana la data de 15 ianuarie 2012.
 
** In CN de juniori pot activa jucatori straini ai caror parinti lucreaza in Romania si au permis de sedere pe teritoriul tarii.
 
** Toti jucatorii care sunt convocati la loturile nationale vor fi supusi testarilor nationale pentru selectie (norme de control).
 
** Cerintele de talie pentru sezonul 2011-2012 raman neschimbate fata de sezonul anterior.
 
** Grupele de lucru: GRUPA DE JUCATORI PE CATEGORII INSUMEAZA MAXIMUM 16 JUCATORI  DACA SUNT DOUA PANOURI IN SALA, 20 DE JUCATORI DACA SUNT PATRU PANOURI SAU MAI MULTE IN SALA. IN SITUATIA IN CARE SUNT DOI ANTRENORI PE CATEGORIE DE VARSTA, GRUPA DE LUCRU POATE CONTINE  16 JUCATORI  DACA SUNT DOUA PANOURI IN SALA, 20 DE JUCATORI DACA SUNT PATRU PANOURI SAU 24 DE JUCATORI LA SASE PANOURI.
 
** Se admit una-doua exceptii / echipa care sa joace la doua categorii FIBA U16 – U18.
 
** Jucatorii pot evolua la doi ani de varsta dupa exemplul urmator: daca au 13 ani pot juca la U14 si U15, daca au 14 ani pot juca la U15 si U16 s.a.m.d.
 
** Antrenorii de juniori si copii vor beneficia de urmatoarele bonusuri: pentru selectie primara (un an de lucru cu sportivul) – 500 de euro; selectie secundara (doi ani de lucru cu sportivul) – 1500 de euro; selectie pentru performanta (jucator promovat la lotul de seniori) 2500 de euro.  Pentru selectia primara si secundara bonusurile se vor obtine in momentul in care sportivul ajunge in lotul national U18 participant in Campionatul European, grupa valorica A.
 

Calendarul competitional poate fi vizualizat aici.

Parteneri