Comunicat CCCLT - 14 ianuarie 2016

La propunerea CCCLT, in sedinta din 17 Decembrie 2015, Biroul FR Baschet a aprobat unele modificari, clarificari, amendamente si adaugiri, atat in textul RGOC (Regulamentul General de Organizare a Competitiilor de Baschet) cat si in textele RS (Regulamentele Specifice ale Campionatelor Nationale), dupa cum urmeaza:
 
1. Privind unele articole din RGOC:
 
   Au fost amendate, completate reformulate sau adugate texte la: Art. 1.4, Art. 12. 4, (12.4.1, 12.4.2, 12.4.3, 12.4.4, 12.4.5, 12.4.6), Art. 12.6, Art. 12.8, Art. 12.39, Art. 19.3, Art. 21.5 si Art. 23.18.
   Respectivele articole de care se face vorbire mai sus au fost introduse in textul RGOC postat pe situl FR Baschet fiind marcate cu culoare galbena.
 
2. Privind amendarea unor articole din RS:
 
      Textul privind sanctiunea cu “Forfait Tehnic” existent in Regulamentele Specifice ale CN, capitolul “Cerinte Tehnice” este urmatorul:
 
       In toate cazurile constatarii unei/unor abateri de la respectarea cerintelor asa cum sunt stipulate in capitolul “Cerinte Tehnice”, ale Regulamentelor Specifice (RS), si pentru care sanctiunea este “Forfait Tehnic”, se vor aplica intocmai prevederile RGOC de la art. 20.7.
 
NOTA:1. Procedura de sanctionare a nerespectarii “Cerintelor Tehnice” este aceia
               specificata in RS ale CN si Ligilor respective.
           2. Pentru liga l –a, in cazul nerespectarii obligativitatii prezentei permanente pe teren, a unui jucator roman sub 20 ani, se va aplica aceiasi prevedere ca si in cazul LNB.
               In cazul nerespectarii prevederii, la prima abatere se aplica sanctiunea cu Gresala Tehnica (C), iar in caz de recidiva in acelasi joc, sanctionarea cu
“Forfait Tehnic”, conf. RGOC art. 20.7.
           3. Toate cazurile de nerespectare a prevederilor RGOC si RS cu privire la asigurarea asistentei medicale de prim ajutor, inclusiv in cazul CN de juniori, atrage sanctionarea echipei organizatoare cu pierderea jocului prin neprezentare cu 20 – 0, fara punct in clasament. 
      
3. Privind aplicarea prevederilor materialului “Conditiile minimale care trebuie indeplinite de salile in care se vor desfasura jocuri de baschet”:
        
        A. Prevederile privind caracteristicile salilor/terenurilor cu precizarile privind folosinta in functie de categoria de varsta, vor fi respectate intocmai pentru toate competitiile din grupa valorica “A”, atat in cazul etapelor saptamanale cat si pentru turnee.
 
        B. Pentru jocurile din grupa valorica “B”, la toate categoriile CN, jocurile etapelor saptamanale se pot disputa si in sali cu dimensiunile de 26/14m. cu conditia ca prevederile din SSPA privind prevenirea accidentelor sa fie intocmai respectate. Pentru turnee se vor respecta prevederile din materialul invocat.
  
4. Privind aplicarea prevederilor materialului  SSPA “Standarde de securitate pentru prevenirea accidentelor”:
 
        A.Privind terenul de joc, se vor respecta strict prevederile SSPA referitor la protejarea cu echipament de protectie a zonelor/obiectelor strict necesare desfasurarii jocurilor de baschet si care prezinta pericol de accidentari.
            Responsabilitatea verificarii si decizia cad in sarcina Arbitrului Principal care va lua decizia adecuata, de la caz la caz.
 
        B. Privind respectarea prevederilor SSPA legate de spatiile/incaperile anexe folosite de participantii la eveniment, responsabilitatea realizarii acestor prevederi revine proprietarului si administratorului salii pe de o parte, cat si clubului organizator.
            Arbitrul Principal sau Comisarul jocului (acolo unde este delegat), au responsabilitatea informarii CCCLT, prin raportul tip, in termenele prevazute de RGOC, la adresa de mail rapoarte.cn@frbaschet.ro, in cazul oricarei sesizari de neconformitate primite din partea echipelor, numai dupa o verificare personala a situatiei reclamate.
 
        C. Aceiasi abordare se impune si in cazul spatiilor destinate spectatorilor cat si privind modul in care organizatorii au asigurat protectia pentru caz de incidente.
 
 

Parteneri