Comunicat CCCLT 04.03.2013

1. Comunicarea rezultatelor
In urma analizei privind comunicarea rezultatelor in perioada 14 Ianuarie-1 Martie 2013 s-au constatat o serie de nereguli privind respectarea de catre arbitri si conducerile echipelor a prevederilor RGOC art. 18.9. Privind conducerile echipelor, a fost initiata actiunea de aplicare a sanctiunilor prevazute decise de Biroul FR Baschet si prevazute in RGOC. In ce priveste arbitrii, responsabilii de zona ai CCAB sunt rugati sa monitorizeze modul in care arbitrii pe care-i deleaga se achita de sarcina comunicarii rezultatelor si in acelasi timp dispuna colectarea rezultatelor de la cei in cauza si sa le transmita CCCLT pana miercuri  in fiecare saptamana dupa joc.
Aceasta actiune nu exonereaza arbitrii in ce  priveste obligatia individuala de comunicare a rezultatelor asa cum este prevazut in RGOC, art.18.9:  
Comunicarea rezultatelor jocurilor:
Pentru optimizarea colaborarii cu ABM Bucuresti privind colectarea foilor de arbitraj de la arbitrii si delegatii apartinanad CMAB: Saptamanal, un reprezentant al CCCLT va fi prezent la sedinta forului mentionat mai sus pentru realizarea acestei sarcini. Reprezentantii CCCLT, prin rotatie, sunt: D-ra Alina NICULESCU si D-nii Serban STAN si Alexandru SMEU.
Aceasta actiune nu exonereaza arbitrii apartinand Colegiului Municipal Bucuresti in ce  priveste obligatia de comunicare a rezultatelor asa cum este prevazut in RGOC, art.18.9: Comunicarea rezultatelor jocurilor:
În timp de 12 ore dupa terminarea jocurilor din ligile si CN inferioare, arbitrii principali ai acestor jocuri sunt obligati sa transmita raportul de joc atât responsabilului zonal al CCAB cât si la CCCLT prin e-mail la adresa: competitii@frbaschet.ro”
In plus, privind comunicarea rezultatelor, CCCLT va informa saptamanal conducerea FRB, CCAB si CMAB in vederea solicitarii masurilor care se impun la adresa celor care nu respecta prevederile Regulamentelor FRB.
Acest demers este facut in scopul de a evita situatii neplacute avand in vedere ca ne apropiem de partea finala a competitiilor si ca pentru stabilirea seriilor semifinale nu mai beneficiem de intervale de timp suficient de mari pentru calcularea coeficientilor si efectuarea tragerilor la sorti.

2. Datele Turneelor Semifinale Liga a II-a Masculin
CCCLT in colaborare cu departamentul tehnic al FR Baschet a stabilit ca Turneele Semifinale Liga a II-a Masculin (U23) sa se desfasoare in perioada 15 - 17 martie 2013. Locurile de desfasurare se vor stabilii in baza solicitarilor exprimate de cluburi si se vor comunica joi 07 martie 2013.

Parteneri