Comunicat CCCLT din 02.02.2016, referitor la Faza a II a LNBM

Privind modul de desfasurare a fazei a II– a a LNB masculin, in baza prevederilor RGOC, RS LNB (m) si a hotararii Biroului Federal din data de 01.07.2015, CCCLT face urmatoarele precizari:
 
1. Dupa terminarea fazei I, in baza clasamentului, echipele vor fi impartite in doua grupe de cate 6 echipe:
· Grupa “A” cuprinzand echipele clasate pe locurile 1- 6, si,
· Grupa “B” cuprinzand echipele clasate pe locurile 7- 12;

2. Punctele totale acumulate de echipe dupa jocurile din faza I, impreuna cu cele acumulate la terminarea jocurilor din faza a II–a conteaza pentru alcatuirea clasamentelor fazei secunde;

3. Pentru alcatuirea programului fazei a II–a se va utiliza tabela Berger pentru 6 echipe, in care se vor introduce cifrele corespunzand locurilor ocupate de echipe in clasamentul de la terminarea fazei I in cazul grupei “A”.
In cazul grupei “B”, nr. 1 in tabela va corespunde echipei clasate pe locul 7 si asa mai departe;

4. Dupa terminarea fazei a II–a, echipele din grupa “A” si primele doua din grupa “B” vor juca pentru playoff locurile 1 – 8 pentru desemnarea campioanei nationale.

5. Echipele clasate pe locurile 3 – 6 din grupa “B” nu vor mai juca in playout pentru locurile 9 – 12 si implicit pentru desemnarea echipelor care vor retrograda.

6. Echipele clasate pe locurile 5 si 6 in grupa “B” (11 – 12 la general), la terminarea fazei a II–a, vor retrograda in Liga I.

Parteneri