Comunicat CCCLT din 29.03.2017

In ziua de 27.03.2017 a avut loc sedinta CCCLT in care s-au luat urmatoarele decizii:
 
A. Privind contestatia referitoare la rezultatul jocului U14 feminin CS Sportul Studentesc Bucuresti – CSS “Nagy Mozes” Tg. Secuiesc adresata FR Baschet cu nr. 1642/23.03.2017 de catre CSS “Nagy Mozes” Tg. Secuiesc, fara achitarea taxei aferente, CCCLT a decis:
1. Respingerea contestatiei ca fiind inadmisibila deoarece:
    a. Nu au fost respectate prevederile Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet
        FIBA art. 44.2.1 si 44.2.7 referitor la “Eroarea Corectabila”;
    b. Nu au fost respectate prevederile Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet
        FIBA Cap. C, “Procedura in caz de protest”, art. C.1. si nici prevederile RGOC,
        art. 21.2, literele “a” la “d” inclusiv in aceeasi speta;
    c. Nu au fost respectate deasemeni prevederile RGOC, art. 21.3 in speta respectiva;
    d. Solicitarea CSS “Nagy Mozes” Tg. Secuiesc nu exista proceduri prevazute de
        Regulamantele FIBA, privind o eventuala sesizare din oficiu.
2. CCCLT inainteaza cazul catre CCAB si CCB pentru analiza si masuri in legatura cu arbitrii, oficialii si comisarul delegati la jocul respectiv.
3. Conform prevederilor RGOC, art. 21.11 si 21.12, petentul, CSS “Nagy Mozes” Tg. Secuiesc are dreptul de a se adresa Biroului Federal al FR Baschet, pentru a contesta decizia CCCLT.
 
B. Privind jocul din CN U18 feminin disputat in ziua de 24.03.2017 intre echipele CSS Bega Timisoara si CS Olimpia Bucuresti, urmare a informarii asupra celor petrecute la jocul respectiv, CCCLT a decis:
    Analiza cazului se amana pentru viitoarea sedinta a CCCLT, in vederea colectarii tuturor documentelor si primirii punctelor de vedere solicitate celor implicati in vederea alcatuirii unui dosar complet al cauzei.
 
C. A fost analizata o solicitare de transfer pe perioada determinata a unui sportiv (RGOC, art.17.6) in baza prevederilor RGOC, art. 16.26, “Exceptii”.
    CCCLT a decis, in baza prevederilor RGOC, art. 26.5, sa transmitia rezultatul analizei si propunerile legate de speta respectiva pentru a fi supuse ratificarii in prima sedinta a B.F. al FR Baschet.
 
D. CCCLT a fost informata privind demisia irevocabila a D-lui Constantin IOAN din calitatea de membru si vicepresedinte al CCCLT, anuntata de respectivul la data de 14.03.2017.
     Fata de aceasta situatie, CCCLT a decis sa inainteze pentru aprobarea B.F. al FR Baschet, in prima sedinta, propunerea cooptarii Dlui. Constantin DUMITRACHE in calitate de membru, in locul ramas vacant prin demisia mentionata.

Parteneri