Comunicat SEDINTA CCCLT din 02.02.2017

 
 
Comunicat SEDINTA CCCLT din 02.02.2017.
 
    Privind jocul din CN U16, grupa A - II masculin, ACS MC Ball Mangalia vs. BC Slam Bucuresti, disputat in ziua de 29 Ianuarie 2017 la Mangalia, joc care a fost intrerupt de arbitrii dupa aprox. 4 min. de la inceperea sfertului al 3 - lea, pentru nerespectarea de catre antrenorul Mugurel LEPADATU (ACS MC Ball Mangalia) a deciziei arbitrior de a parasi sala, ca urmarea a descalificarii sale conform ROJB, art. 36.34, pentru acumularea a 2 GT de antrenor (C);
   
    In baza examinarii documentelor legate de joc avute la dispozitie anume: Foaia Oficiala de Scor a jocului, Rapoartele celor doi arbitri si Punctul de vedere al ACS MC Ball Mangalia,  cat si a prevederilor ROJB si RGOC;
 
CCCLT a analizat cazul si a concluzionat ca arbitrii au respectat prevederile ROJB, art. 36.3.4, paragraf 2 (referitor la antrenori) si RGOC, art. 20.17, (in sensul ca, intreruperea desfasurarii jocului s-a facut dupa utilizarea mijloacelor regulamentare pe care arbitrii le au la dispozitie pentru continuarea lui).
 
    CCCLT, in urma analizei cazului, a decis:
 
    1. Conform prevederilor RGOC, art.23.18. lit.“e”, jocul ACS MC Ball Mangalia vs.
BC Slam Bucuresti  se omologheaza cu scorul de 67 – 50 in favoarea echipei  
BC Slam Bucuresti, fara punct in clasament pentru echipa ACS MC Ball Mangalia;
    2. Pentru nerespectarea prevederilor RGOC in calitate de echipa organizatoare, echipa ACS MC Ball Mangalia se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
        a). Pentru nerespectarea prevederilor RGOC, art. 9.5, coroborat cu art.12.13, si cu art. 23.22 lit.”b”, $ 2, cu amenda de 200 lei;
        b). Pentru nerespectarea prevederilor RGOC, art. 12.15, cu amenda de 200 lei;
        c). Pentru nerespectarea prevederilor RGOC, art. 12.40, cu amenda de 100 lei;
    3. Sa inainteze cazul catre CCAB (Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet) privind tentativa de frauda a scorerului Carmen LEPADATU,care a omis, nejustificat, sa inscrie in foaia de scor a jocului cele 2 greseli tehnice dictate contra antrenorului echipei din Mangalia la momentul producerii lor;
    4. Sa inainteze cazul catre CD (Comisia de Disciplina a FR Baschet) pentru analiza si masuri specifice privind comportamentul antrenorului echipei ACS MC Ball Mangalia.
    5. CCCLT pune in vedere echipelor organizatoare ca, la fiecare joc/turneu, au obligatia sa puna la dispozitia arbitrilor o incapere care sa aiba destinatie EXCLUSIVA de vestiar al acestora.
        Daca sala respectiva nu dispune de un vestiar special destinat acestui scop, se poate pune la dispozitia arbitrilor si o alta incapere (biroul/vestiarul antrenorilor).
        In toate cazurile spatiul respectiv trebuie sa fie civilizat dotat (cuier, masa scaune, caldura);
        In acest caz, reprezentantii echipelor implicate in jocul/turneul respectiv, trebuie sa respecte destinatia exclusiva mentionata mai sus, cat si prevederile RGOC privind accesul altor persoane implicate la joc in afara arbitrilor (vezi RGOC, art. 9.5, si 12.15).
        In cazul nerespectarii acestor prevederi, CCCLT va lua in discutie oportunitatea mentinerii, dreptului de a organiza jocurile/turneele in sala respectiva de catre clubul in cauza.

Parteneri