Foto

Intrecerile nationale de babybaschet, minibaschet si U12 de la Costinesti sunt gata de start

Statiunea de tineret Costinesti poate fi numita cu siguranta “capitala baschetului juvenil romanesc” in urmatoarele trei saptamani! Si asta, pentru ca, de duminica 12 iunie si pana in data de 2 iulie, peste 400 de echipe de baschet cu sportivi avand varste cuprinse intre 8 si 12 ani vor evolua in cadrul Festivalului de BabyBaschet si MiniBaschet 2022, dar si a Campionatelor Nationale U12, cel mai mare eveniment sportiv dedicat copiilor din Romania fiind organizat de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului, si in parteneriat cu Biroul de Turism pentru Tineret si Primaria Costinesti. Accesul publicului este liber, astfel ca invitam pe toti iubitorii baschetului si nu numai sa vina in baza sportiva BTT Costinesti pentru a se bucura de atmosfera de sarbatoare ce va fi generata de competitia celor mai mici baschetbalisti din toata tara in briza marii si sub razele soarelui. Si nu uitati de sloganul care va fi pe buzele tuturor: Haide, bine, bravo!

Cel mai important eveniment baschetbalistic dedicat copiilor de până la 12 ani revine, în forță, în această vară, pe terenurile bazei sportive BTT Costinești, de această dată, fără restricții epidemiologice, astfel că accesul părinților, rudelor, prietenilor si suporterilor la toate meciurile va fi liber. Vreme de trei săptămâni, toate terenurile de baschet din baza sportivă situată în stațiunea Costinești vor fi asaltate de copii veniți din întrega țară pentru a se bucura de frumusețea jocului de baschet, dar și de soare și briza mării. Va fi un eveniment de anvergură, care poate stabili un nou record national de participare și, implicit, un record național de meciuri disputate săptămânal în aceeași locație. Ca noutate, baschetul se va face resimtit si pe terenurile amenajate special in Tabara Schitu, Primaria Costinesti venind in sprijinul FRB si punand la dispozitie terenul din vechea tabara scolara pentru ca programul de meciuri sa nu fie aglomerat.
Conform calendarului, primul fluier al arbitrilor în cadrul Festivalului de BabyBaschet si MiniBaschet, ediția 2022, se va auzi în dimineața zilei de 13 iunie, atunci când sunt programate primele partide de babybaschet. La fel ca și la edițiile dinaintea pandemiei Covid-19, atmosfera de pe baza BTT Costinești va fi destinsă, cu mii de copii care vor încerca să descopere cât mai multe din tainele sportului de sub panouri și să-și etaleze talentul și calitățile sportive, mulți dintre ei fiind parte, cu siguranță, din viitorul baschetului românesc. Iar revenirea în forță a evenimentului sportiv va fi marcată, în fiecare săptămână, de ”Marșul micului baschetbalist”, o promenadă la care participă toți concurenții alături de antrenori și suporteri, in vreme ce pe perioada fiecărei saptamani competitionale, participantii vor avea parte si de diverse concursuri si surprize, precum și de acțiuni artistice la Teatrul de Vară.
Așadar, din 13 iunie, din toate locurile de cazare situate în Costinești și în stațiunile apropiate, sute de copii îmbrăcați în echipamente sportive multicolore și cu mingi portocalii în brațe își vor face apariția gălăgios pe terenurile aflate în baza BTT Costinești. O baza sportivă deosebită, cu nocturnă și înconjurată de foarte multă verdeață, care redevine poate una dintre cele mai mari locații baschetbalistice din Europa, ținând cont de faptul că adună 14 terenuri de baschet pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, dar și de faptul că devine punctul de întâlnire în următoarele trei săptămâni pentru cei peste 4.000 de copii care asigură viitorul baschetului românesc! Iar la aceste terenuri se vor adauga si terenurile din baza Taberei de la Schitu, astfel ca sunetul mingii de baschet batuta pe astfalt, precum si indemnurile parintilor, se vor face auzite in intreaga statiune.

Baschet continuu, de dimineață și până după apus!

Însoțiți la terenuri de antrenorii lor, dar și de părinți, rude sau prieteni, care se întrec pe margine să realizeze o atmosferă deosebită, transformându-se de multe ori pentru o oră în adevărate galerii înfocate și ultradotate, cu tobe, trompete, vuvuzele, steaguri și bannere de susținere a propriei echipe, micuții baschetbaliști vor anima zilnic terenurile din Costinești. De la primele ore ale dimineții și până târziu, cu mult după apusul Soarelui, atunci când instalațiile cu leduri din baza sportivă BTT încep să lumineze terenurile, se vor desfășura timp de trei săptămâni câteva sute de meciuri. Mai exact, doar în prima săptămână, de la primul și până la ultimul fluier de arbitru din cadrul Festivalului de BabyBaschet 2022, sunt programate aproximativ 400 de meciuri! Pe de altă parte, însă, cel mai important lucru pentru toți cei prezenți la eveniment este ca micuții participanți să plece bucuroși acasă și să revină cu și mai mare pasiune la marea dragoste, jocul de baschet. Și chiar dacă momentele de bucurie și satisfacție după un coș marcat vor fi alternate, uneori, cu momente în care vor apărea și lacrimile de durere din cauza unor căzături pe asfalt, sau a unor ratări copilărești, suntem convinși că participanții vor reusi să depășească aceste momente de tristețe și vor relua cu și mai mare pasiune incursiunile spre panoul advers, în căutarea coșului care aduce de fiecare dată valuri de bucurie pe teren și în jurul acestuia!
Va asteptam la terenuri!
Si nu uitati de sloganul plin de fair-play – Haide, bine bravo!

Programul meciurilor si alte informatii vor fi afisate zilnic pe site-ul FRB, la sectiunile dedicate babybaschet, minibaschet si U12, iar pagina oficiala de facebook si contul de instagram ale FRB vor fi actualizate zilnic cu instantanee surprinse de fotograful FIBA Alina Cojocaru, dar si cu diverse clipuri.

Programul jocurilor din cadrul Festivalului de BabyBaschet editia 2021-2022 poate fi accesat aici.

 

Parteneri