Locatii turnee CN U13 si Liga II, sedinta CCCLT - 10 Dec 2012

1. S-au decis localitatile in care se va organiza primul turneu al fazei a II-a a a CN U13. Turneele se
vor desfasura in perioada 21 - 23 Decembrie 2012, dupa cum urmeaza:

Grupa valorica ”A” -   Masculin:
Seria 1: Tg. Mures (BC Mures),
Seria 2: Bucuresti (Spike),
Seria 3: Constanta (Phoenix),
Seria 4: Radauti (CS Triumph),
Seria 5: Tg. Jiu (CSS),
Seria 6: Bucuresti (Magic Champions).


Grupa valorica ”A” -  Feminin:
Seria 1: Ploiesti (CSS 2),
Seria 2: Targoviste(CSS),
Seria 3: Dej(LAPI),
Seria 4: Craiova (CSS),
Seria 5: Galati (LPS),
Seria 6: Ploiesti (CSS 1)

Grupa valorica ”B” -  Masculin:
Seria 1: Craiova (CSS),
Seria 2: Gheorgheni (CSS),
Seria 3: Pitesti (Total Sp. Arges),
Seria 4: Tulcea (CSS),
Seria 5: Sighet (ECO Sighet),
Seria 6: Ploiesti (Sevlar).

Grupa valorica ”B” - Feminin:
Seria 1: Bucuresti (CSS 4),
Seria 2: Odorheiul Secuiesc (ACS Vendor),
 
2. S-au decis localitatile in care se va organiza turneul CN Liga a II – a masculin  (fost U23). Turneele se vor desfasura in perioada 19 – 21 Decembrie 2012, dupa cum urmeaza:
Seria 1: Bucuresti (Rapid),
Seria 2: Focsani (LPS),
Seria 3: Timisaoara (BC Timisoara),
Seria 4: Craiova (SCM),
Seria 5: Medias (CS Gaz Metan),
Jocurile la U13 se vor desfasura in 3 (trei) zile (in sistemul un joc/zi),  sau in 2 (doua) zile (in sistemul 2 jocuri ziua I - a, 1 joc ziua II - a), daca toate echipele sunt de acord.
Jocurile la Liga a II – a se vor desfasura in 3 (trei) zile (sistemul 2 jocuri /zi in primele 2 zile, 1 joc/zi in ziua 3 - a).
Programul jocurilor va fi intocmit de FR Baschet. Organizatorii vor fixa orele de joc si vor trimite programul la CCCLT pentru atificare. In fixarea orelor se va avea in atentie ca intre terminarea ultimului joc al unei etape si ora de incepere a primului joc al etapei urmatoare sa fie un decalaj de minim 3 (trei) ore. Pentru un joc se vor aloca 2 (doua) ore, timp in care sunt incluse si cele 20 minute pentru incalzirea echipelor. Ora de incepere programata va fi respectata in cazul ca un joc se termina mai repede.
 
3. Pentru repartizarea echipelor participante la CN U14 si CN U16 in seriile fazei a II - a se va face calculul coeficientilor (victorii/total jocuri si puncte marcate/puncte primite) realizati de echipe in faza I. Personalul CCCLT cu responsabilitatea gestionarii CN U14 si CN U16 vor intocmi situatia coeficientilor pana joi 13 Dec. 2012.
Repartizarea echipelor se va face prin tragere la sorti in ziua de luni 17 Decembrie 2012, ore 14:00, la sediul FR Baschet. La sedinta sunt invitati sa participe toti cei interesati.
 
4. CCCLT atrage atentia tuturor echipelor care organizeaza jocurile pe teren propriu sau turneele Campionatelor Nationale de juniori, Liga I – a si Liga ii – a, ca este OBILGATORIE asigurarea asistentei medicale, cel putin prin prezenta la fiecare joc a unui cadru medical: medic  (de preferat) sau asistent.
Acestia trebuie retribuiti conform normelor in vigoare prin inscrierea in statul de plata al arbitrilor si oficialilor.
Fara prezenta la teren a cadrului medical, jocul NU POATE INCEPE. Daca la ora programata pentru inceperea jocului  cadrul medical nu este prezent, se vor astepta 30 minute, dupa care arbitrii vor aplica prevederile regulamentului.
 
5. Analiza privind comunicarea operativa a rezultatelor inregistrate la jocurile din Liga I – a, Liga II – a si CN de juniori a scos in evidenta faptul ca in ciuda unui inceput remarcabil, in momentul de fata au inceput sa fie inregistrate intarzieri;
· atat in ceea ce priveste echipele gazda ale jocurilor si turneelor (obligate prin Decizia BF sa comunice, prin mail rezultatele conform formularului, in 60 minute dupa terminarea jocului),
· cat si privind obligatia arbitrilor sa trimita ”Raportul de Joc” (prin mail, in 12 ore  dupa terminarea jocului).
Fata de aceste constatri negative, CCCLT notifica celor mentionati mai sus, ca s-a decis masura ULTIMULUI AVERTISMENT la adresa respectivelor persoane fizice si juridice, urmand a se declansa incepand cu data acestui comunicat, operatiunea de aplicare a sanctiunilor regulamentare decise de BF, in cazul continuarii acestei situatii (sanctionarea celor vinovati cu amenda de 300 lei pentru fiecare caz in parte).

 
6. Avand in vedere inmultirea sesizarilor privind abateri privind buna organizare a jocurilor, CCCLT notifica arbitrilor principali delegati la jocurile din Liga I – a, Liga II – a si CN de juniori ca in ”Raportul de Joc”, la rubrica ”Observatii/Incidente” sa faca referiri concrete in legatura cu marcajul si dimensiunile terenului de joc, respectarea prevederilor AET (Anexa Echipament Tehnic) privind existenta:
· tabelei de scor,
· cronometrului de joc,
· cronometrului pentru 24 sec,
Cat si aprecieri privind:
· activitatea si comportamentul oficialilor
· asigurarea asistentei medicale,
· asigurarea personalului de mentinerea ordinei.
 
 7.  CS Amicii Pitesti si CSU Ploiesti (CN U14) au fost notificate ca, in conformitate cu prevederile RGOC, art.16.13 pct.”d”, daca pana Joi 13 Decembrie 2012 ora 13:00 nu vor face dovada achitarii taxei aferente, memoriile vor fi declarate nule si in consecinta nu vor fi luate in considerare.
 

Parteneri