Precizari Turnee Semifinale U13 masculin si feminin

- La cererea mai multor echipe, turneul semifinal, la categoria U13 masculin se va desfasura astfel:

- in ziua de sambata 10.03.2012 - Etapele 1 si 2
- in ziua de duminica 11.03.2012 - Etapa 3

- Pentru Turneele Semifinale, la categoria U13 feminin acestea se vor desfasura in perioada  09.03 – 11.03.2012, jocurile urmand a fi programate vineri – 2 etape, sambata – 2 etape si duminica dimineata – 1 etapa.

- In intocmirea programului turneelor semifinale, echipele organizatoare ale turneelor vor respecta tabela Berger si trebuie sa tina cont ca jocurile sa se programeze astfel incat pentru fiecare echipa intre ora de terminare a primului joc si inceperea urmatorului joc trebuie sa fie minim 4 ore. Echipa gazda isi poate alege ora de desfasurare a jocului propriu.

- Pentru buna desfasurare a turneelor, Federatia Romana de Baschet a hotarat nominalizarea a cate unui delegat la turneele Grupei Valorice A masculin si feminin.

- Cheltuielile de cazare, masa si transport ale arbitrilor si delegatului FR Baschet vor fi suportate de catre echipa gazda a turneului.

- Baremul de arbitraj va suportat in parti egale de catre cele doua echipe.

PRECIZARI IN URMA DESFASURARII CN U13, U14, U15, PRECIZARILE ANTERIOARE SE COMPLETEAZA CU URMATOARELE:

-  IN CAZUL IN CARE O ECHIPA NU RESPECTA CELE PRECIZATE ANTERIOR CU PRIVIRE LA REGULA 5+1 SAU ECHIPA RAMANE CU UN SINGUR JUCATOR IN SFERTUL 1 SAU 2 IN TEREN – SE VA DECIDE  PIERDEREA JOCULUI PRIN INFRANGERE SI ECHIPA IN CULPA VA PIERDE JOCUL PRIN “INFRANGERE”, EA PRIMIND 1 PUNCT IN CLASAMENT.
 
PENTRU O MAI BUNA APLICARE A OBLIGATIVITATII  APARARII OM LA OM IN CN DE JUNIORI IN CARE PENTRU ANUMITE PERIOADE DE TIMP ACEASTA ESTE OBLIGATORIE  SE FAC  URMATOARELE PRECIZARI:
-  LA JUCATORUL CU MINGEA IN SITUATIA APARARII OM LA OM ESTE PERMISA APARAREA JUCATORULUI ATACANT  DE MAXIM 2 JUCATORI (MARCAJ DUBLU REALIZAT DE APARATORUL DIRECT SI UN COECHPIER  APARATOR)



IN ATENTIA DELEGATILOR FRB LA TUNEELE SEMIFINALE U13 MASCULIN SI FEMININ
 
Jucatorii:
Anul nasterii jucatorilor care pot participa în CN U-13  este 1999 si mai tineri.
Conform deciziei Adunarii Generale din data de 02.05.2011, jucatorii pot evolua la maxim 3 categorii:
Jucatorii nascuti 2001 (U11) pot juca si la minibaschet si U13
Jucatorii nascuti 2000 (U12) pot juca si la U13 si U14
Validarea sportivilor pentru joc - se face in baza urmatoarelor acte:
1. Licenta sportiva tip FR Baschet
2. Lista jucatorilor si insotitorilor aprobata de FR Baschet
3. Lista nominala echipei pentru joc
Dispozitii specifice
Meciurile de la categoria U-13 se vor desfasura numai sub forma de turnee.
Cluburile ale caror echipele nu participa in competitie pana in faza finala, nu vor avea drept de a se inscrie  la categoria respectiva in anul competitional viitor.
Conform deciziei Biroului Federal din data de 14.09.2010, în CN U-13 (juniori III) masculin si feminin, 2010 – 2011 este interzisa apararea zona pe toata durata partidei.
Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza astfel:
- Prima abatere - greseala tehnica la antrenor;
- A doua abatere – greseala tehnica la antrenor si descalificarea antrenorului;
- A treia abatere - pierderea jocului prin infrangere (nerespectarea acestei conditii, indiferent de motiv atrage dupa sine întreruperea jocului si echipa în culpa va pierde jocul prin “înfrângere”, ea primind 1 (un) punct în clasament)
Pentru o mai buna aplicare a obligativitatii  apararii om la om in CN de juniori in care pentru anumite perioade de timp aceasta este obligatorie  se fac  urmatoarele precizari:
-          la jucatorul cu mingea in situatia apararii om la om este permisa apararea jucatorului atacant  de maxim 2 jucatori (marcaj dublu realizat de aparatorul direct si un coechpier  aparator)
Conform deciziei Biroului Federal din data de 21.06.2011, in CN U-13 masculin si feminin se aplica regimul de schimbari obligatoriu astfel: in primul sfert este obligatoriu sa fie folositi in teren 5+1 (1 inlocuire) jucatori; in sfertul al doilea este obligatoriu sa fie folositi in teren ceilalti 5+1 (1 inlocuire)  jucatori. In sferturile 3 si 4 antrenorii pot folosi in teren ce jucatori doresc.  In cazul in care o echipa nu poate alinia in sfertul 2 alti 5 + 1 jucatori decat cei din sfertul 1, echipa va juca in atatia jucatori cati are disponibili si care nu au jucat in primul sfert.
PRECIZARI PENTRU REGULA 5 + 1
- In primele 2 sferturi echipele care au 12 jucatori, sunt obligate sa faca o singura inlocuire pe sfert;
- Pentru echipele care se prezinta la joc cu 11 jucatori, acestea vor efectua o inlocuire in sfertul 1 si vor juca cu 5 jucatori, fara inlocuire in sfertul 2;
- pentru echipele care se prezinta la joc cu 10 jucatori, acestea vor juca cu cate 5 jucatori in fiecare sfert, neavand voie sa faca nici o inlocuire in sfertul 1 si 2;
- pentru echipele care se prezinta la joc cu mai putin de 10 jucatori, acestea vor juca cu 5 jucatori in sfertul 1 si cu restul de jucatori disponibili in sfertul 2. In cazul in care antrenorul echipei adverse agreeaza introducerea in teren in sfertul 2 a unu, doi jucatori pentru completarea numarului de 5 jucatori dintre cei care au jucat in sfertul 1, acesta va alege jucatorii care pot completa numarul jucatorilor. In aceast caz se va specifica pe spatele foii de arbitraj acordul antrenorului echipei adverse si se va semna inaintea inceperii partidei;
- in cazul descalificarii unui jucator pentru 5 greseli personale sau a accidentarii unui jucator in sferturile 1 si 2 acesta poate fi inlocuit numai in situatia in care inlocuirea nu s-a produs inca. Daca inlocuirea s-a produs, echipa respectiva va juca cu 1- 3 jucatori mai putin in teren pe perioada sfertului respectiv.
In cazul in care o echipa nu respecta cele precizate anterior cu privire la regula 5+1 sau echipa ramane cu un singur jucator in sfertul 1 sau 2 in teren – se va decide  pierderea jocului prin infrangere si echipa in culpa va pierde jocul prin “infrangere”, ea primind 1 punct in clasament

Parteneri