Sedinta CCCLT din 29.10 2012

In cadrul sedintei din 29.10.2012, CCCLT a decis urmatoarele:
 
1. S-a analizat foaia de arbitraj a jocului dintre echipele CSS Brasovia si BC Sirius Tg. Mures, din cadrul CN U13 feminin din data de 13.10.2012. se confirma faptul ca antrenorul echipei CSS Brasovia nu a efectuat schimbarea obligatorie de jucatori din sfertul 1, situatie confirmata si de arbitrul principal Ionut Morar. Conform regulamentului se omologheaza jocul cu rezultatul de 2-0 in favoarea echipei BC Sirius Tg. Mures.
 
2. Privind memoriul inaintat de CN Mihai Eminescu Oradea privind nereguli la jocul dintre echipele BC For You Cluj-Napoca si CN Mihai Eminescu Oradea din data de 21 octombrie 2012 prin care este contestat rezultatul jocului, CCCLT hotaraste respingerea memoriului pentru vicii  de procedura regulamentara (lipsa semnarii foii de arbitraj in caz de protest si neachitarea taxei aferente. In baza raportului arbitrului CCCLT va aplica sanctiuni administrative clubului BC For You Cluj-Napoca.
 
3. Memoriul inaintat de LPS Arad nu indeplineste conditiile regulamentare (semnarea foii in caz de protest si neachitarea taxelor aferente), drept urmare se respinge. In baza raportului arbitrului, se vor aplica sanctiuni administrative echipei CN Mihai Eminescu Oradea.
 
4.  S-a analizat situatia primirii rezultatelor la CN U14, echipele BC Junior Iasi, CSS Craiova, BC Severin urmand a fi sanctionate administrativ pentru netrimiterea in timp a acestora.
 
5. in scopul asigurarii unui climat deosebit intrecerilor de juniori, CCCLT decide ca in cazul solicitarilor de reprogramare pentru cuplarea acestor jocuri in deschiderea jocurilor de LNB masculin si feminin, prin exceptie, aceste solicitari vor putea fi aprobate chiar daca sunt primite mai tarziu decat termenul de 14 zile inaintea datei de disputare a jocului respectiv.
 
6.  Pentru elucidarea problemei legate de contractele sporivilor reamintim:
 
Contractele vor fi intocmite in 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte (club si sportiv).
Contractele vor specifica durata contractului, responsabilitatile ce revin partilor precum si obligativitatea jucatorilor de a participa la pregatirea si competitiile loturilor nationale, la actiunile de promovare ale baschetului romanesc si la actiunile sociale organizate de club sau FR Baschet.
Contractele vor fi semnate olograf de parti pe fiecare pagina. Stampila clubului trebuie sa figureze, deasemeni, pe fiecare pagina.
Contractele vor fi insotite de Regulamentul de Ordine Interioara (ROI) semnat de parti, in aceleasi conditii ca si contractul. In ROI se vor stipula cerintele legate de participarea la antrenamente si jocuri si in mod expres obligatia jucatorului de a respecta viata sportiva in particular si in societate, prevazand si  sanctiunile in caz de abateri. ROI este parte integranta a Contractului dintre Club si Sportiv. Deasemenea, contractele vor prevedea responsabilitatile ce revin partilor si sanctiunile in caz de abateri de la normele de conduita si viata sportiva, inclusiv in privinta consumului de droguri si/sau substante halucinogene sau etnobotanice. Contractele vor fi obligatoriu inregistrate la FRB – CCCLT astfel:
 
a. Se va inaintala CCCLT, in dublu exemplar, ”Tabelul cu sportivii aflati sub contract” semnat si stampilata de conducerea clubului,
b. Tabelul va cuprinde  lista jucatorilor care au contracte incheiate cu clubul si informatii referitoare la: numarul de inregistrare a contractului in evidenta clubului, numele partilor contractante (club/sportiv), data inceperii contractului si data terminarii acestuia.
c. Tabelul poate fi accesat si descarcat din sectiunea ”Documente/Formulare” de site-ul www.frbaschet.ro
d. CCCLT va inregistra tabelul respectiv si îi va da un numar de intrare la FRB, numar care va fi pus si pe exemplarul care va reveni clubului.
e. Sportivul sau clubul ale  caror contracte nu sunt inregistrate la FRB nu vor beneficia, in caz de litigiu, de medierea in prima instanta a Biroului Federal , cazul urmând sa se rezolve în instanta civila.

Parteneri