Sedinta CCCLT din data de 10.02.2012

1. Datorita conditiilor meteo nefavorabile si a faptului ca o serie de drumuri raman inchise traficului, CCCLT a hotarat ca Turneele 3 ale CN  U13 de la Ploiesti, Constanta si Botosani sa se reprogrameze. De comun acord cu echipele implicate, s-a stabilit ca turneele de la Ploiesti sa se dispute in zilele de 17 si 19 februarie 2012 si Constanta in zilele de 04-05 martie 2012, pentru turneul de la Botosani sistemul de disputare si datele urmand a fi communicate ulterior.
 
2.  Referitor la jocul dintre echipele CS Heart Drobeta Turnu Severin si  CSS Craiova disputat in data de 21.01.2012 la Drobeta Turnu Severin, in cadrul Turneului 2 al CN U13 masculin, in conformitate cu raportul arbitrilor, echipa CS Heart Drobeta Turnu Severin a utilizat 13 sportivi. Drept urmare, jocul se omologheaza cu rezultatul 20 – 0 in favoarea echipei  CSS Craiova. Totodata datorita neprezentarii la turneu a echipei CSS Bega Timisoara, aceasta va fi eliminata din competitie deoarece ea a acumulat doua “neprezentari”. Ca urmare Turneul 3 al seriei 1 al CN U13 masculin nu se va mai desfasura. Pentru stabilirea castigatoarei se va organiza un a 3-lea joc intre echipele CS Heart Drobeta Turnu Severin si CSS Craiova. Acest joc se va disputa in data de 02.03.2012 la Craiova sau la Drobeta Turnu Severin, localitatea va fi  convenita prin intelegere intre cele doua cluburi, cheltuielile de arbitraj urmand a fi suportate dde echipa organizatoare. In cazul in care nu va exista un accord asupra localitatii, jocul urmeaza a se desfasura in aceeasi zi (02.03.2012) la Filiasi in organizarea AJB Dolj. Cheltuielile de organizare si arbitraj privind jocul vor fi suportate in parti egale de cele doua cluburi. Cluburile sunt obligate sa anunte FR Baschet decizia lor pana la data de 14 Februarie 2012 0ra 14:00. Toate rezultatele echipei CSS Bega Timisoara, inregistratee la aceasta categorie vor fi anulate.
 
3. Referitor la jocul dintre CSS Medias si CSS Sibiu din cadrul CN U14 masculin, disputat in data de 28.01.2012, intrerupt in sfertul 3, datorita organizarii defectuoase si a comportamentului nesportiv al antrenorului CSS Medias, Cosmin Ploscar, cat si a comportamentului spectatorilor, in conformitate cu art. 15.10, lit b, c si d si art. 15.12 lit. b si c din RGOCB,
CCCLT decide:
-          Jocul se va rejuca in ziua de 02.03.2012 la Medias , in organizarea clubului CSS Medias.
-          Se sanctioneaza cu avertisment clubul CSS Sibiu pentru nerespectarea prevederilor ROJB art. 4.3 privind culoarea echipamentului de joc si pentru nerespectarea deciziei arbitrilor privind reluarea jocului.
Colegiul Central al Arbitrilor dispune  retinerea de la delegari pentru o perioada de 4 etape (in calitatea      
                      de arbitru) a celor 2 arbitri ai jocului: Busuioc Florin si Razvan Paun.
Comisia de Disciplina analizand foaia oficiala de arbitraj, raportul suplimentar al arbitrilor, scrisoarea    
                     directorului CSS Medias si scrisoarea unui grup de parinti din Medias, a hotarat urmatoarele:
                a.   In conformitate cu art. 17.8 din Regulamentul de Disciplina se sanctioneaza clubul  
                      CSS Medias cu interzicerea dreptului de a juca urmatoarele 3 (trei) jocuri pe teren 
                      propriu cu spectatori;
                b.   In conformitate cu art. 17.2 lit. c, suspendarea antrenorului CSS Medias, Cosmin
                      Ploscar, pentru 3 (trei) etape, incepand cu primul joc dupa comunicarea deciziei.
                c.   In luarea deciziilor s-a tinut cont de faptul ca este vorba de un club de juniori si s-au
                      evitat penalitatile financiare. In caz de recidiva se va tine cont de prevederile  
                      regulamentare, inclusive de suspendarea dreptului de a organiza jocuri pe teren
                      propriu.
 

Parteneri