Foto

Decizii ale Comitetului Executiv din data de 18.10.2022

Convocat statutar de presedintele FRB, Carmen Tocala si intrunit pe 18 octombrie 2022 in sedinta online in prezenta a 6 membri, Comitetul Executiv al Federației Române de Baschet a votat in unanimitate si propune spre aprobare Consiliului Director urmatoarele modificări/adăugiri/clarificări în Regulamentul Specific al Campionatului National U12 4x4 indoor:
 
- pct. 3.6. - se elimină termenul "competitiei" si se inlocuieste cu "unui turneu" (fie din Faza 1, fie Turneu Final)
- pct. 3.7 - se adaugă, la finalul paragrafului: "La fiecare meci din cadrul unui turneu, L12 poate fi diferit, cu singura condiție ca fiecare jucător de pe L12 să se regăsească pe L14".
- pct. 4.1 - se modifică formularea "în această competiție" cu "pe durata acestei competiții"
- pct. 4.2 - se elimină/abrogă
- pct. 5.2 - se elimină precizarea "minim 7" și se completeaza paragraful cu "jucători născuți în anul 2010 ȘI MAI TINERI"
- pct. 5.5 - se modifică numărul de căsuțe din foaia de joc și numărul maxim de jucători care pot fi înscriși pe foaie în 12.
- pct. 8.6.2 - se clarifică situația numărului minim de minute de care un jucator înlocuitor trebuie sa beneficieze pe parcursul unei perioade de joc, astfel: "jucătorul introdus în teren are dreptul la minim O PERIOADĂ COMPACTĂ (FĂRĂ ÎNTRERUPERE) de 2 minute de joc".

De asemenea, Comitetul Executiv propune Consiliului Director dezbaterea urmatoarelor aspecte:
 
- modificarea regulamentelor specifice ale campionatelor naționale la toate categoriile de juniori în sensul că: echipele sa se prezinte la turneee cu o listă L14 din care sa poată alege 12 jucători (L12) (eventual diferiți) pentru fiecare meci din cadrul turneului.
 
- analizarea necesitatii unor modificări / completări la pct 6.25 din RGOC: "In situatii exceptionale pentru jucatorii loturilor nationale extinse, Consiliul Director poate sa acorde drept de joc pentru jucatorii din echipele din LNB si care au jucatori juniori si nu au echipe de juniori inscrise in CN U18 si U20 la masculin, sau CN U16, U18, U20 la feminin, pot imprumuta acesti jucatori la alte structurii sportive unde pot juca la categoria lor de varsta, FRB eliberand un acord de joc o singura data pe an competitional, la o singura echipa. Solicitarea trebuie sa fie efectuata astfel ca jucatorul in cauza sa participe efectiv la un numar minim de 5 jocuri inainte de Turneul Final".

Parteneri