Foto

Pe 21 martie, FII SOCKSY !

FII SOCKSY! este una dintre campaniile emblematice ale Special Olympics Romania: prin purtarea șosetelor desperecheate, România are șansa de a-și demonstra solidaritatea cu persoanele cu Sindrom Down și familiile lor.

Din 2016, Special Olympics Romania și-a propus să marcheze Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie) și în România, cu scopul de a promova incluziunea socială prin SPORT și acceptarea tuturor abilităților.

Campania a avut un mare succes în școlile de masă din România cu care Special Olympics colaborează, dar treptat s-a extins la nivelul întregii societăți: cluburi și asociații sportive, federații de sport, companii private și personalități publice s-au alăturat demersului nostru în semn de solidaritate cu persoanele cu Sindrom Down.

Astfel, campania a primit și un alt obiectiv: adunarea de fonduri pentru antrenamentele și competițiile la care participă campionii cu Sindrom Down Special Olympics Romania, la nivel național sau internațional.

De ce sunt șosetele desperecheate simbolul zilei de 21.03 ?

La microscop, cromozomii arată ca niște șosete colorate. Persoanele cu Sindrom Down au o "șosetă" în plus, la perechea cromozomială cu numărul 21 (3 cromozomi în loc de 2).



Pe această cale, Federația Română de Baschet îndeamnă asociațiile și cluburile sportive, dar și jucătorii, arbitrii, fanii sau companiile partenere să se simplice în susținerea sportului adaptat persoanelor cu dizabilități intelectuale prin amplificarea demersului Special Olympics Romania:

- purtarea șosetelor desperecheate și comunicarea campaniei pe canalele o proprii de Social Media cu hashtag-urile #FiiSocksy #SindromDown #SpecialOlympicsRomania

- tag pentru @romania.basketball în fotografiile postate, care surprind momentele când purtați șosete desperecheate, pentru a putea centraliza cât mai multe fotografii prin care baschetul est alături de campania Special Olympics Romania

- lansarea provocării de a purta șosete desperecheate către alți sportivi / prieteni / cluburi

Puteți ajuta și financiar sportivii cu Sindrom Down

Te invităm să FII SOCKSY pentru a sprijini participarea Delegației Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Iarnă de la Torino, Italia, care se vor desfășura între 8 și 16 martie 2025. #TeamRomania are nevoie de antrenamente în tabere de iarnă, care sunt costisitoare, dar pline de entuziasm și de bucurie. Vrem să avem campioni bravi, bine pregătiți pentru sporturile de iarnă, care să urce România pe cele mai înalte trepte ale podiumului.

Astfel puteți dona AICI orice sumă care începe cu 21 pentru a susține un sportiv SPECIAL să participe la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Torino în 2025!

FII SOCKSY, FII SUPORTERUL CAMPIONILOR SPECIALI!

Parteneri