Decizii ale Biroului Federal din data de 30.09.2016

La sedinta Biroului Federal din data de 30.09.2016 au fost prezenti 10 membrii ai Biroului Federal iar in calitate de invitati au participat juristul FRB, domnul Doru Toma, si reprezentantul MTS, domnul Cristian Bocsa.
In cadrul sedintei Biroului Federal din data de 30.09.2016 au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:


1. Biroul Federal este informat ca in urma retragerii CSM Ploiesti sistemul si calendarul competitional al LNBM si CR masculin nu au suferit modificari.
2. Biroul Federal este informat ca in urma retragerii echipei CSU Alba Iulia a avut loc o noua tragere la sorti si LNBF si CR feminin se vor desfasura intr-un format cu 10 echipe, conform variantei „B”, aprobata de reprezentantii cluburilor in sedinta din 06.09.16 (6 cluburi pentru varianta „B” si 4 cluburi pentru varianta „A”).
Sunt prezentate si analizate adresele cluburilor BC Arad (nr. 2301/29.09.2016) si ACS Sepsi Sic Sf.Gheorghe (nr. 2326/30.09.16).
Referitor la problemele ridicate de cele doua cluburi, Biroul Federal hotaraste cu unanimitate de voturi:
- Deoarece decizia BF din 15.06.16, postata pe site-ul FRB, privind majorarea baremului oficialilor de la masa la LNBF, nu a fost bine formulata,  aceste masuri de majorare se vor aplica in LNBF si CR feminin de la 01.01.2017, pentru a putea fi bugetate;
- LNBF si CR feminin se vor desfasura conform variantei „B”, agreata de majoritatea cluburilor in sedinta din 06.09.2016;
- FRB va incerca pe viitor ca, in functie de calendarul loturilor nationale si numarul echipelor inscrise, sa prezinte mai repede sistemul competitional si datele de incepere si terminare a LNBF si CR feminin;
- In LNBF, echipele isi pot negocia cu posturi de televiziune transmisiile jocurilor de acasa;
- Impreuna cu MTS si celelalte federatii de jocuri sportive se vor demara discutii pentru gasirea unei solutii unitare de achitare a baremurilor de teren si a delegatiilor oficialilor;
3. Biroul Federal aproba desfasurarea competitiei de juniori U16 „Balkanic Cup 2016” in decembrie 2016.
4. Biroul Federal aproba afilierea provizorie a cluburilor
ACS „TORO DUNK” Craiova
CS Chitila
5. Biroul Federal aproba propunerea presedintelui FRB ca dl. Petre Branisteanu sa fie membru in Comisia de Disciplina in locul dl. Stefan Lecca, care a plecat din tara.
6. Biroul Federal aproba acordarea unei dispense pentru ca jocurile echipelor CSBT Alexandria si CS Politehnica Iasi, in sezonul 2016-2017, sa se desfasoare in sali omologate pentru LNB, dar cu suprafata sintetica (8 voturi pentru si 2 abtineri).
7. Biroul Federal aproba taxele de omologare a salilor, diferentiate in functie de capacitatea salilor si nivelurile competitionale, astfel:
            a. Obiective cu capacitatea peste 3.000 locuri si mai mare, destinate jocurilor oficiale internationale, celor din Liga Nationala de Baschet si Cupa Romaniei seniori/senioare:………………………………………2500 lei;
             b. Obiective cu capacitatea pana la 3.000 locuri, destinate jocurilor oficiale internationale, celor din Liga Nationala de Baschet si Cupa Romaniei seniori/senioare ……………………………………… 1500 lei;
            c. Obiective cu capacitatea intre 300 – 500 locuri, destinate jocurilor oficiale internationale si din Campionatele Nationale ale juniorilor si junioarelor U16, U18, U20 si Liga I:……………………………… ……...650 lei;
                d. Obiective cu capacitatea de intre 30 – 299 locuri, destinate numai jocurilor oficiale din Campionatele Nationale de juniori/junioare U10, U12, U13 si U14:………………………………………………………………300 lei
                e. Reomologari in cazuri de schimbari ale ROJB – FIBA:……………..200lei;
                f. Obiective pentru Babybaschet, Minibaschet:………………………Pro Bono
8. Presedintele FRB, dl Horia Paun, informeaza BF despre situatia clubului CSM Targoviste fata de FIBA si decizia BAT si prezinta cazul jucatoarei Porchia Green. Biroul Federal decide in unanimitate sa se astepte un raspuns clar de la FIBA referitor la dreptul de joc al jucatoarei mentionate.
9. Referitor la memoriul depus de CS Stiinta Bucuresti (nr 2320/29.09. 2016) privind transferul jucatorilor Diculescu Dragos, Neagu Andrei si Nasturescu Antonio, de la echipa Steaua CSM EximBank Bucuresti, Biroul Federal solicita un punct de vedere de la CSA Steaua pentru cazul in speta, urmand ca la urmatorul BF sa se rediscute cazul.
10. Biroul Federal aproba transferul a 7 juniori de la Sevlar Ploiesti la CSS Ploiesti, cu dezlegare de la clubul Sevlar Ploiesti.
11. Referitor la memoriul jucatoarei Nastase Maria Antonia care doreste sa se transfere de la BC Slam Bucuresti la Olimpia Bucuresti, BF decide ca BC Slam sa prezinte in 7 zile la FRB documentatia in baza careia solicita suma de 2500 lei (restante cotizatie) respectiv un contract cu sportiva sau un angajament. In caz contrar, sportiva va fi transferata conform grilei.
12. Biroul Federal aproba transferul a 4 junioare de la ACS Sepsi Sf Gheorghe la CSS Sf Gheorghe, daca se indeplinesc conditiile de transfer conform regulamentului.
13. Dl.Tudor Costescu prezinta lamuriri referitoare la activitatea PerformBaschet, in sezonul 2015-2016, si informeaza BF ca Proiectul PerformBaschet va continua cu unele imbunatatiri si atragerea unor antrenori tineri, dornici sa se implice, carora li se va pune la dispozitie toate materialele video si scrise.
14. Dl. Mircea Cristescu propune un curs FIBA de management pentru cluburile din LNB masculin si feminin. FRB va trimite o adresa catre cluburile respective prin care se ofera managerilor posibilitatea sa faca un curs FIBA de management, on-line, federatia suportand costurile. Din sezonul viitor, se doreste impunerea statutului de manager de echipa de baschet, care sa fie trecut in „Lista jucatorilor si oficialilor aprobata de FRB”, cu conditia sa promoveze un curs de management sportiv FIBA sau alt gen.

Parteneri