Decizii ale Consiliului Director din data de 22.10.2018

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 22.10.2018, s-a desfasurat in Bucuresti, cu prezenta a 11 membri ai Consiliului Director iar Directorul Economic al FRB, Daniela Gradinaru, juristul FRB, Doru Toma, presedintele CCLTO Viorel Constantinescu si presedintele CCAB, Adrian Voinescu, au participat in calitate de invitati.
In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 22.10.2018 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Secretarul general, dl Dan Berceanu, prezinta procedura de plata a „taxei de formare”. Se discuta punctual si se voteaza cu unanimitate de voturi procedura de plata a „taxei de formare” (materialul va fi facut public pe site-ul FRB) .
 
2. Dl Claudiu Fometescu, antrenor federal, prezinta calendarul competitional al noului sezon de 3x3, cu 3 competitii la feminin (CR 2018-2019, LNB 3x3 2019 si CR 2019) si 2 competitii la masculin  ( CR si LNB 3x3 2019) precum si ”RS LNB si CR 3x3, m si f”.
Se supune la vot ”RS LNB si CR 3x3” si se voteaza in unanimitate.
 
3. Presedintele FRB propune aprobarea participarii selectionatelor universitare, masculin si feminin, la Jocurile Mondiale Universitare 2019, Napoli, Italia. Se aproba in unanimitate.
 
4. Antrenorul federal prezinta planul de pregatire pentru participarea lotului national feminin de 3x3 la calificarile pentru JO de la Tokyo, din 2020, si materialul care se va prezenta la COSR. Se aproba cu unanimitate de voturi.
5. se aproba cu unanimitate de voturi urmatoarele amendamente:
- La RSCN U20: un jucator va avea drept de joc la turneul final pentru o echipa, doar daca a jucat la acea echipa minim 5 jocuri, in sezonul respectiv, inainte de TF;
- La RGOC: taxa duplicat licenta antrenor = 100 lei
 
6. D-na Daniela Gradinaru, director economic, prezinta procedura pentru plata oficialilor de la masa si a arbitrilor. Se aproba cu majoritate de voturi (10 pentru si 1 abtinere). Materialul va fi trimis celor interesati.
 
7. Presedintele CCLTO, dl Viorel Constantinescu, prezinta CD urmatoarele:
a) inregistrarea video a ultimului minut din jocul retur al fazei 1 a Cupei Romaniei, dintre echipele CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad, joc care prezinta suspiciuni de incorectitudine in legatura cu desfasurarea lui si stabilirea echipei castigatoare si a echipei „lucky loser”. CD decide ca reprezentantii celor doua cluburi (presedinte, antrenor principal si jucatoarele implicate) sa fie invitati la urmatorul CD, pentru clarificari. In acest sens la data convocarii urmatorului Consiliu Director se vor trimte invitatii de participare la aceasta sedinta pentru persoanele mai sus amintite.
b) Solicitarea celor 3 cluburi din LNBM, grupa B, si adresele justificative ale cluburilor care sunt pasibile de depunctare, pentru neparticiparea in integralitate la LNB de 3x3, sezonul 2018.
CCLTO a decis cu majoritate de voturi ca echipele sa fie sanctionate cu depunctare in LNB 5x5 (sezonul 2018-2019) si amenda, diferentiat in functie de numarul turneelor la care nu au participat.
CD analizeaza motivarea comisiei si considera ca este   conforma cu ”RS LNB 3X3 2018”.

Parteneri