Foto

Cupa Romaniei la baschet feminin se decerneaza in acest weekend la Sfantu Gheorghe

Turneul final al Cupei României revine în cocheta Arena Sepsi, după ce în sezonul precedent trofeul s-a decernat în Sala Sporturilor LPS „Ecaterina Both” din Satu Mare. Jocurile se vor disputa pe 26 și 27 februarie.

Bucuria de a juca baschet cu spectatori în tribune este de neînlocuit pentru sportivi, iar acest lucru va face prima diferență față de ediția precedentă. În sezonul anterior, trofeul a fost decernat într-o sală goală, accesul fanilor fiind interzis din cauza restricțiilor cauzate de pandemie. Anul acesta, accesul publicului în sală la meciurile din Final Four va fi posibil, chiar dacă în număr redus, în baza normelor legale în vigoare referitoare la prevenția răspândirii virusului Sars Cov-2.

Ambele semifinale au favorite certe: echipele care au dominat în ultimii ani baschetul feminin românesc. Sepsi SIC, campioana en-titre și deținătoarea Cupei României, respectiv CSM Satu Mare. Trofeul ar fi o premieră în istoria clubului sătmărean, în vreme ce pentru gazdele turneului ar fi a șaptea cupă din palmares.  

De cealaltă parte, CSM Alexandria și Academia Phoenix CSU „Simona Halep” Constanța sunt formații care au înregistrat evoluții entuziasmante în actualul sezon, așa că orice surpriză este posibilă.
 

PROGRAM FINAL FOUR - SFÂNTU GHEORGHE 2022

Sâmbătă, 26 februarie

ora 16:45 - Acad.Phoenix CSU Simona Halep Constanța – CSM Satu Mare

ora 19:45 - Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSM Alexandria

 
Duminică, 27 februarie

ora 18:00 - FINALA


Opinia tehnicienilor

MIROSLAV POPOV – antrenor Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța: "Am ajuns printre primele patru echipe în Cupa României, repetând astfel cea mai bună performanță din istoria clubului. Indiferent de cum ar fi decurs tragerea la sorți, noi tot cu cele mai mici șanse am fi pornit în Final Four. Ne-am fi dorit în mod evident să jucăm cu CSM Alexandria, pentru că este o echipă mai apropiată ca valoare de noi și am fi avut mai multe șanse la calificare. Dar, chiar și așa, noi vom căuta să jucăm cel mai bun baschet al nostru și, dacă vom produce supriza, ne vom bucura de ea".

MIGUEL LOPEZ ALONSO – antrenor CSM Satu Mare: "Merg la Sfântu Gheorghe cu gândul să dau totul ca și cum ar fi ultimul meu Final Four de cupă. Suntem pregătiți, le mulțumesc fetelor pentru modul în care au evoluat în acest sezon până acum și sper ca pas cu pas să trecem de semifinală și apoi să încercăm marea lovitură în finala de duminică".

ZORAN MIKES – antrenor Sepsi SIC: "În această perioadă, procesul de construire a formei pentru anumite momente este foarte solicitant, dar sper că am făcut o treabă destul de bună în ultimele săptămâni și vom fi pregătiți pentru un astfel de format de competiție precum Final Four. Avem experiență în a câștiga, iar o astfel de mentalitate, bazată pe victorii din trecut, este foarte importantă pentru a reuși să ne simțim suficient de relaxați în jocurile decisive. Sperăm că situația epidemiologică va permite fanilor noștri să fie în tribune și împreună cu ei, cu sprijinul lor, ne dorim să jucăm cel mai bun baschet, care să ne poată duce în situația de a trece de semifinale și de a câștiga trofeul, la final".

MĂDĂLIN PIPEREA – antrenor CSM Alexandria: "CSM Alexandria este un club tânăr şi noi ne-am propus ca în fiecare an să creştem în valoare şi să depăşim obiectivul propus de la an la an. Accederea în Final Four (semifinalele) Cupei României este un rezultat deosebit pentru clubul nostru. Nimeni nu se aștepta să ajungem aici şi vom încerca să avem o prestație cât mai bună în fața gazdelor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Nu ne propunem decât să ne bucurăm de acest eveniment şi să acordam minute pe teren tuturor jucătoarelor. Avem o echipă tânără şi sperăm ca în următorii ani să atingem performanţe deosebite în Liga Naţională şi în Cupa României. Țin să urez mult success tuturor celor patru echipe calificate în această fază a competiției".

Parteneri