Foto

Final Four - Craiova 2022: CSO Voluntari va dona premiul in bani micutei Iris

La initiativa Federatiei Romane de Baschet, echipele participante la turneul Final Four al Cupei Romaniei - Craiova 2022 vor dona premiile in bani oferite de partenerul Superbet unor cazuri umanitare sau sociale din comunitatea pe care o reprezinta.

Dupa cum Federatia Romana de Baschet a anuntat in zilele precedente, castigatoarea trofeului va primi 5.000 euro, finalista - 4.000 euro, in vreme ce invinsele din semifinale - cate 3.000 euro.

Detinatoarea trofeului va lupta pentru Iris

Micuta Iris s-a nascut cu o boala gentica cromozomiala foarte rara "TRISOMIE PARTIALA DISTALA 7 P, 7p22.3-7p14.3", ceea ce inseamna ca diagnostic:
- Particularitati craniofaciale - Ventriculomegalie progresiva, Hidrocefalie comunicanta
- Anomalii congenitale multiple – DSA moderat (un orificiu la inima)
- Deformari ale membrelor inferioare – picior talus vertical bilateral, luxatie bilaterala de sold de gradul IV
- Intarziere globala de dezvoltare – retard psiho-motor,
- Sindrom hipoton de tip central cu hiperlaxitate ligamentara

In acest moment, Iris este in proces de recuperare dupa ce a stat in aparat ghipsat din prima saptamana de viata pana la 7 luni (schimbat periodic), operatie la ambele glezne (refacere os Tal), operatie la cap cu montare de shunt pentru drenarea lichidului cefalorahidian cu care va trebui sa traiasca toata viata si, cand este necesar, sa fie schimbat.
La varsta de 1 an si jumatate va trebui sa efectueze alte doua operatii pentru refacerea soldurilor.

Deoarece a stat in aparat ghipsat foarte mult timp si genetic are o intarziere de dezvoltare motorie si cognitiva, recuperarea presupune foarte multe terapii (kinetoterapie Voijta, Bowen, kinetoterapie normala, hidrokinetoterapie, fizioterapie si foarte mult inot).

Cheltuielile totale lunare necesare recuperarii sunt de aproximativ 8000 de lei si sunt suportate in totalitate de catre parinti.

CSO Voluntari - castigatoarea Cupei Romaniei in editia precendeta - a ales sa doneze micutei Iris premiul in bani oferit de Federatia Romana de Baschet echipelor participante la turneul Final Four al Cupei Romaniei la baschet masculin - Craiova 2022.

Daca si tu vrei sa o ajuti pe micuta Iris, poti efectua o donatie catre Asociatia Iris Curcubeu Rar, in contul RO63INGB0000999912007504.

Parteneri