Foto

21 Decembrie, Ziua Mondiala a Baschetului

Federatia Romana de Baschet are deosebita placere sa va invite sa celebram impreuna marea sarbatoarea a baschetului mondial, World Basketball Day, in data de 21 decembrie, prin diverse actiuni pe care sa le organizati in cadrul comunitatii dumneavoastra si pe care sa le promovati pe canalele social-media la data mentionata.

Va informam ca, incepand din acest an, pentru prima data in istoria sportului mondial, Adunarea Generala a ONU a adoptat o rezolutie prin care a decis ca data de 21 decembrie sa devina World Basketball Day, fiind ziua in care s-a nascut jocul de baschet.

Cu ocazia acestei sarbatori, FIBA lanseaza o mare provocare in social-media pentru aniversarea baschetului mondial, urmand ca fiecare tara din intreaga lume (federatii, cluburi, asociatii etc) sa posteze in data de 21 decembrie pe paginile de Facebook sau pe conturile de Instagram diverse fotografii si clipuri, folosindu-se obligatoriu #WorldBasketballDay.

Astfel, propunem tuturor echipelor din baschetul romanesc sa generam impreuna, in data de 21 decembrie, o campanie unitara de celebrare a World Basketball Day, prin promovarea unor actiuni in gradinite, scoli, licee, spitale sau chiar de la antrenamente, iar la postarile pe care le veti face pe canalele dumneavoastra de social-media sa inserati obligatoriu #RomaniaBasketball si #WorldBasketballDay.

Prin aceasta, avem ocazia sa demonstram ca formam o mare familie si ca baschetul poate fi considerat unul dintre cele mai indragite si atractive sporturi de echipa din Romania si, de ce nu, din Lume!

WORLD BASKETBALL DAY – 21 decembrie 2023!

#WorldBasketballDay
#RomaniaBasketball

Totodata, pe aceasta cale va mai informam si faptul ca FIBA va lansa cu aceasta ocazie si un concurs de fotografii cu tematica de baschet, la care pot participa toti cei interesati in perioada 21.12.2023 – 21.02.2024. Detalii pentru inscrieri si participare - https://photocontest.fiba.basketball/en/

Parteneri