Foto

ACS Dan Dacian Bucuresti a cucerit laurii nationali la U17 feminin, sezonul 2022-2023

Echipa feminina ACS Dan Dacian Bucuresti a cucerit duminica laurii nationali la incheierea Turneului Final al Campionatului National U17, sezonul 2022-2023, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Dan Dacian s-a impus la mare lupta in finala gazduita de Sala Sporturilor Kati Szabo din Sf. Gheorghe in fata rivalei CSM Ploiesti, cu scorul de 58-55. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a intrat in posesia medaliilor de bronz dupa ce a castigat finala mica disputata impotriva echipei Olimpia Bucuresti, cu scorul de 49-46. La festivitatea de premiere au fost acordate mai multe premii speciale individuale iar Ilinca Belegante, de la echipa campioana, a fost desemnata MVP.


Sala Sporturilor Kati Szabo din Sf. Gheorghe a gazduit in saptamana recent incheiata meciurile Turneului Final al Campionatului National U17, feminin, sezonul 2022-2023, avand la start cele mai in forma opt echipe din actuala editie.
Dupa mai multe meciuri atractive in faza grupelor, ACS Dan Dacian Bucuresti, CSM Ploiesti, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe si Olimpia Bucuresti au continuat cursa pentru laurii nationali si s-au confruntat in semifinale. Duminica, in finala mica, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a reusit sa-si adjudece medaliile de bronz dupa ce s-a impus in fata echipei Olimpia Bucuresti, cu scorul de 49-46, la capatul unui joc foarte echilibrat si viu disputat, iar in finala mare, ACS Dan Dacian Bucuresti a obtinut tricourile decernate echipei campioane dupa ce a castigat la mare lupta confruntarea cu rivalele de la CSM Ploiesti, cu scorul de 58-55.



La festivitatea din finalul competitiei au fost acordate mai multe premii individuale speciale, premierea fiind facuta de consilierul judetean Jozsef Ambrus si de antrenorul coordonator FRB Paula Misaila, dupa cum urmeaza:
MVP: Ilinca Belegante (Dan Dacian Bucuresti)
Cele mai multe puncte marcate: Lana Mikes (ACS Sepsi SIC Sfantu Gheorghe)
Cele mai multe recuperari: Ana Ples (NBS Cluj-Napoca)
Cele mai multe pase decisive: Sofia Lapustea (NBS Cluj-Napoca)
Cea mai de perspectiva jucatoare: Sofia Lapustea (NBS Cluj-Napoca)
Echipa ideala a turneului: Ioana Savu Istratescu (CSM Ploiesti), Stefania Constantinescu (Olimpia Bucuresti), Ilinca Belegante (Dan Dacian Bucuresti), Agnes Zane (CSM Ploiesti), Silvia Pop (NBS Cluj-Napoca).

In urma rezultatelor inregistrate in cadrul Turneului Final gazduit de Sala Sporturilor Kati Szabo din Sf. Gheorghe, iata si clasamentul final al CN U17, feminin, sezonul 2022-2023:

1. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Dan Dacian)

2. CSM Ploiesti (antrenoare Loredana Ion)

3. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (antrenoare Dragoslava Mikes)

4. Olimpia Bucuresti (antrenoare Alexandra Orbeanu)

5. NBS Cluj-Napoca (antrenor Tudor Dumitrescu)

6. Sportul Studentesc (antrenor Predrag Vasic)

7. CSS 4 Bucuresti (antrenor Alexandru Serban)

8. ABC Leii Bucuresti (antrenor Marius Staicu) 

Rezultate, statistici si clasamente - AICI

 

Parteneri