Foto

ACS Dan Dacian Portocaliu si ABC Laguna Alb au cucerit laurii CN U12 4x4 indoor, editia 2022

Echipa feminina ACS Dan Dacian Porticaliu Bucuresti si echipa masculina ABC Laguna Alb Bucuresti au castigat astazi, la Targoviste, titlurile de campioane ale primei editii a Campionatelor Nationale de baschet 4x4 dedicate sportivilor de pana la 12 ani, competitie-pilot initiata din acest an de Federatia Romana de Baschet la recomandarile forului international in cadrul FIBA Minibasketball Convention. In competitia feminina, ACS Dan Dacian Portocaliu s-a impus in finala in fata rivalei ACS NBS Cluj-Napoca, cu scorul de 40-32, si a intrat in posesia trofeului decernat campioanei fara sa cunoasca infrangerea la Turneul Final, in vreme ce in finala mica, CSM Bucuresti a castigat la mare lupta disputa cu ACS KSE Tg. Secuiesc, cu 43-40, si a obtinut medaliile de bronz. In intrecerea masculina, ABC Laguna Alb Bucuresti a reusit sa devina campioana nationala dupa un parcurs fara greseala si a cucerit trofeul si medaliile de aur dupa ce a castigat finala disputata impotriva ACS Wildcats Baia Mare, cu scorul de 55-35, in vreme ce disputa pentru locul 3 a fost adjudecata clar de echipa CSS Targoviste Tonika, care a dispus de ABC Slam Bucuresti, cu 61-32, si a intrat astfel in posesia medaliilor de bronz.


Prima editie a Campionatului National U12 de baschet 4x4, indoor, proiect competitional pilot al FIBA Minibasketball Convention initiat din acest sezon de Federatia Romana de Baschet, s-a incheiat astazi la Targoviste, dupa trei zile pline de baschet, in care salile de sport ale ”CSS Prof. Ioan Valerian” si ”Scolii gimnaziale Matei Basarab” au gazduit confruntarile turneelor finale. Disputata intr-un format novator, de baschet 4x4, tocmai pentru a le putea oferi micutilor baschetbalisti sansa de a se exprima pe spatii mai largi pe terenul de joc si de a-si putea etala mai bine calitatile si cunostintele de baza, competitia nationala dedicata sportivilor de pana la 12 ani a ajuns la final. La debutul acestor campionate, presedintele FRB, Carmen Tocala, preciza ca, ”scopul introducerii acesui campionat-pilot, de baschet 4 la 4, este alinierea baschetului romanesc la recomandarile forurilor internationale si la realizarile pe care deja federatiile din alte tari europene le-au avut cu acest tip de proiect. Portugalia, Ungaria sunt doar doua exemple de tari unde a fost implementat acest tip de proiect si speram ca, pasind si noi pe acest drum, vom reusi sa jucam un baschet modern si sa avem peste ani succes in baschetul european cu noile generatii de jucatori." Deziderate regasite in cadrul infruntarilor de la Targoviste, unde cele mai bune echipe din tara si-au etalat valoarile in lupta pentru supramatiile nationale, in vreme ce reprezentantii FRB (presedintele Carmen Tocala, managerul general Catalin Burlacu, secretarii generali-adjuncti Svetlana Simion si Liviu Puicu, directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu, antrenorul federal Claudiu Fometescu, responsabilul de proiect Alin Saftel, si antrenorul coordonator Paula Misaila) au vegheat si asigurat buna desfasurare a competiilor in acord cu precizarile regulamentelor specifice.

Competitia feminina a adunat la start cele mai valoroase opt echipe din intreaga tara, care si-au disputat vreme de trei zile suprematia nationala in cadrul campionatului-pilot CN U12 4x4 indoor. La capatul unui parcurs ireprosabil, in care a adunat cinci victorii din tot atatea meciuri disputate, gruparea ACS Dan Dacian Portocaliu a reusit sa obtina laurii nationali, impunandu-se in ultimul act in fata rivalei ACS NBS Cluj-Napoca, o alta echipa care pana la finala a inregistrat victorii pe linie la Turneul Final. Dupa un joc frumos si disputat, demn de o finala nationala, ACS Dan Dacian Portocaliu s-a impus cu scorul de 40-32 si a intrat in posesia trofeului si medaliilor decernate pentru gruparea care a ocupat prima pozitie in clasamentul final. In semifinale, castigatoarele grupelor din faza inaugurala a Turneului Final, ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti si ACS NBS Cluj-Napoca s-au impus in fata ocupantelor locurilor 2 din serii, respectiv campioana a trecut de CSM Bucuresti, cu 55-24, in vreme ce gruparea clujeana a reusit sa castige la mare lupta confruntarea cu ACS KSE Tg. Secuiesc, cu 42-39. In finala mica, CSM Bucuresti a reusit sa se impuna in fata ACS KSE Tg. Secuiesc, cu 43-40, si a obtinut medaliile de bronz.
Dar iata si clasamentul final al primei editii a CN U12 4x4 indoor, feminin, editia 2022:
1. ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti
2. ACS NBS Cluj-Napoca
3. CSM Bucuresti
4. ACS KSE Tg. Secuiesc
5. CSS Sf. Gheorghe
6. LPS Alba Iulia
7. CSS Craiova
8. ABC Laguna Bucuresti
Toate rezultatele inregistrate in competitia feminina - AICI

In intrecerea similara masculina, cele mai in forma echipe ale momentului s-au luptat in prima faza a Turneului Final pentru desemnarea semifinalistelor, ACS Wildcats Baia Mare, ABC Laguna Alb Bucuresti, CSS Targoviste Tonika si ABC Slam Bucuresti reusind sa obtina accesul in careul de asi. Avand un traseu competitional perfect, in care a bifat victorii pe linie, echipa ABC Laguna Alb Bucuresti a devenit campioana nationala si a intrat in posesia mult ravnitului trofeu dar si a medaliilor de aur dupa ce a trecut in ultimul act de marea rivala ACS Wildcats Baia Mare, cu 55-35. Dominand clar finala mica, CSS Targoviste Tonika a reusit sa se impuna in disputa cu ABC Slam Bucuresti, cu 61-32, si a urcat astfel pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere, intrand in posesia medaliile de bronz. In cadrul semifinalelor, campioana Laguna Alb a trecut de CSS Targoviste Tonika, cu 40-28, in vreme ce Wildcats Baia Mare a dispus de Slam Bucuresti, cu 58-44.
Dar iata clasamentul final al primei editii a CN U12 4x4 indoor, masculin, editia 2022:
1. ABC Laguna Alb Bucuresti
2. ACS Wildcats Baia Mare
3. CSS Targoviste Tonika
4. ABC Slam Bucuresti
5. CSM Ploiesti
6. Axiopolis Cernavoda
7. ACS Petras Neamt Piatra Neamt
8. ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti
Toate rezultatele inregistrate in competitia feminina - AICI

In cadrul festivitatii de premiere, in aplauzele unei asistente foarte numeroase, au mai fost acordate de catre presedintele FRB Carmen Tocala, managerul general FRB Catalin Burlacu si directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu, si urmatoarele premii speciale:

CN U12 4x4 feminin
MVP  - Irina BANCIU (ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti)
Cea mai tehnica sportiva  - Rhania MEKKY (ACS NBS Cluj-Napoca)
Cea mai de perspectiva sportiva - Iringo BENEDIC (ACS KSE Tg. Secuiesc)

CN U12 4x4 masculin
MVP - Vlad SPALOGHE (ABC Laguna Alb Bucuresti)
Cel mai tehnic sportiv - Emil ISTRAT (ACS Wildcats Baia Mare)
Cel mai de perspectiva sportiv - Razvan COMAN (ABC Laguna Alb Bucuresti)

Reamintim ca Federatia Romana de Baschet a suportat toate cheltuielile legate de arbitraj, precum si pe cele referitoare la cazarea si masa echipelor participante.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet felicita toate echipele participante si multumeste totodata sportivilor si antrenorilor pentru eforturile depuse de-a lungul competitiei, dar si cluburilor si parintilor pentru sustinere.

Parteneri