Foto

ACS Dan Dacian si CSU Stiinta Slam Bucuresti sunt laureatele CN U16, sezonul 2021-2022

Echipele ACS Dan Dacian Bucuresti si CSU Stiinta Slam Bucuresti au intrat in posesia titlurilor nationale ale Campionatului National U16, sezonul 2021-2022, dupa ce au avut un parcurs fara greseala in cadrul Turneelor Finale desfasurate la Ploiesti si Bucuresti. ACS Dan Dacian Bucuresti a trecut la pas in finala CN U16, feminin, de Olimpia Bucuresti, cu 71-45, in vreme ce CSU Stiinta Slam Bucuresti s-a impus la mare lupta in finala intrecerii masculine in fata rivalei CSU ASE Dan Dacian Bucuresti, cu 77-74. Trofeele MVP au fost atribuite sportivei Ilinca BELEGANTE (ACS Dan Dacian Bucuresti), respectiv sportivului Alexandru PARJOLESCU (CSU Stiinta Slam Bucuresti).

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti si Sala RomSilva din Bucuresti au gazduit, in perioada 27 aprilie – 01 mai, meciurile din cadrul Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U16, sezonul 2021-2022.
La startul intrecerilor de la Ploiesti s-au prezentat cele mai valoroase opt echipe feminine U16 din actualul sezon, care au fost distribuite pentru prima faza a Turneului Final in doua grupe, iar ulterior primele doua clasate din serii au obtinut calificarea in semifinale. Dupa penultima faza a competitiei, ACS Dan Dacian Bucuresti si Olimpia Bucuresti si-au continuat cursa pentru trofeul national dupa ce au trecut de ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu 74-24, respectiv de CSS 4 Champions Bucuresti, cu 68-42, si s-au intalnit duminica in ultimul act. Dupa un joc final dominat clar de ACS Dan Dacian Bucuresti, gruparea pregatita de antrenorul Dan Dacian s-a impus in fata rivalei Olimpia Bucuresti, cu scorul de 71-45, si a intrat in posesia tricourilor si medaliilor atribuite campioanei nationale. In finala mica, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a impus la mare lupta in fata CSS 4 Champions Bucuresti, cu 75-73, si a obtinut medaliile de bronz.

In urma rezultatelor inregistrate la Turneul Final, iata clasamentul final CN U16, feminin, sezonul 2021-2022:
1. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Dan Dacian)
2. Olimpia Bucuresti (antrenor Elena Ciobanu)
3. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe (antrenor Dragoslava Mikes)
4. CSS 4 Champions Bucuresti (antrenor Alexandru Serban)
5. CSM Ploiesti
6. Sportul Studentesc
7. CS Universitatea Valbon Arad
8. LPS Alba Iulia  

Totodata, la festivitatea de premiere din finalul competitiei U16 gazduite de municipiul Ploiesti, au fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP – Ilinca BELEGANTE (ACS Dan Dacian Bucuresti)
Best five - Lana MIKES si Greta NEMES (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Stefania CONSTANTINESCU (Olimpia Bucuresti), Ilinca BELEGANTE (ACS Dan Dacian Bucuresti) si Karina MUNTEANU (CSM Ploiesti)
Cosgeter – Stefania CONSTANTINESCU (Olimpia Bucuresti) – 93 puncte
Cea mai buna pasatoare - Stefania CONSTANTINESCU (Olimpia Bucuresti) – 30 pase decisive
Cea mai buna recuperatoare - Petra Dora MATEI (Olimpia Bucuresti) – 89 recuperari
Cea mai de perspectiva sportiva - Daria TANASE (CSM Ploiesti)
Rezultate, statistici si clasamente se gasesc pe pagina oficiala – vezi AICI


In aceeasi perioada, la startul intrecerilor desfasurate in Bucuresti s-au prezentat cele mai valoroase opt echipe masculine U16 din actualul sezon, distribuite pentru prima faza a Turneului Final in doua grupe. Ulterior, primele doua clasate din serii au obtinut calificarea in semifinale, faza in care au acces CSU Stiinta Slam Bucuresti, CSU ASE Dan Dacian Bucuresti, CSS Ploiesti si ABC Leii Bucuresti. Primele doua au continuat cursa spre titlul national, CSU Stiinta Slam Bucuresti si CSU ASE Dan Dacian Bucuresti intalnindu-se in marea finala dupa ce au dispus in penultimul act de CSS Ploiesti, cu 61-59, respectiv de ABC Leii Bucuresti, cu 103-83. La capatul unei finale extrem de disputate, CSU Stiinta Slam Bucuresti a reusit sa se impuna cu scorul de 77-74 si a obtinut, astfel, medaliile si tricourile de campioni nationali, in vreme ce CSU ASE Dan Dacian Bucuresti a intrat in posesia medaliilor de argint. In finala mica, CSS Ploiesti a dispus clar de ABC Leii Bucuresti, cu scorul de 76-48, si a castigat medaliile de bronz.

In urma rezultatelor inregistrate in cadrul Turneului Final, iata clasamentul final al CN U16, masculin, sezonul 2021-2022:
1. CSU Stiinta Slam Bucuresti (antrenor Cristian Georgescu)
2. CSU ASE Dan Dacian Bucuresti (antrenor Andrei Beatu)
3. CSS Ploiesti (antrenor Ionel Ivan)
4. ABC Leii Bucuresti (antrenor Bogdan Amariucai)
5. U-BT Cluj-Napoca
6. CSO Voluntari
7. CSS 5 Bucuresti
8. ABC CSU Sibiu

Totodata, la festivitatea de premiere din finalul competitiei masculine, au fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP – Alexandru Parjolescu (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Best Five - Mihnea Andrei ILIE si Dragos PARAU (CSU ASE Dan Dacian Bucuresti), Akos SZENTKUTI (U-BT Cluj-Napoca), Alexandru Parjolescu (CSU Stiinta Slam Bucuresti) si George ANGELIAN (CSS Ploiesti)
Cosgeter – Fabrizio Andrei NEAGU (CSS 5 Bucuresti) – 114 puncte
Cel mai bun pasator – Akos SZENTKUTI (U-BT Cluj-Napoca) – 33 pase decisive
Cel mai bun recuperator – Mihnea Andrei ILIE (CSU ASE Dan Dacian Bucuresti) – 64 recuperari
Cel mai de perspectiva sportiv – Codrut DINU (CSS Ploiesti)

Rezultate, statistici si clasamente se gasesc pe pagina oficiala – vezi AICI

Parteneri