Foto

ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a cucerit din nou trofeul LNBF

Echipa ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a reusit, joi seara, sa obtina cel de-al saptelea trofeu destinat campioanei Ligii Nationale de Baschet Feminin, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul principal Zoran Mikes si-a adjudecat finala LNBF in confruntarea cu rivala CSM Constanta, cu scorul general de 3-0. In ultima partida gazduita joi seara de Sala Sporturilor din Constanta, gruparea din Sf. Gheorghe s-a impus in fata echipei locale, cu scorul de 74-66 (19-13, 18-22, 18-20, 19-11), astfel ca baschetbalistele din Covasna au cucerit trofeul LNBF si au realizat un nou event national, dupa ce in februarie intrasera si in posesia trofeului Cupa Romaniei.

Sala Sporturilor din Constanta a gazuit in aceasta seara cea de-a treia confruntare din ultimul act al fazei finale a Ligii Nationale de Baschet Feminin, sezonul 2022-2023, echipa locala CSM Constanta primind replica campioanei ultimelor sezoane ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe.
Dupa ce si-a valorificat avantajul terenului propriu in primele doua confruntari, ridicand scorul general la 2-0 gratie unor victorii confortabile (94-63 si 101-51), echipa din Sf. Gheorghe a venit la Constanta cu ganduri mari, numai ca gruparea din orasul de la malul Marii Negre a incercat din rasputeri, si in mare parte a reusit, sa joace rolul buturugii mici care rastoarna carul mare. Puternic motivate de antrenoarea Tatiana Gallova, care a reusit sa isi faca elevele sa treaca peste infrangeri si sa-si aduca aminte ca realizasera o mare surpriza in semifinale, cand au obtinut calificarea in finala in detrimentul unei favorite experimentate, FCC Baschet UAV Arad, echipa locala a reusit sa fie un opponent serios si sa se tina scai de campioana pana aproape de final.

La fel ca si la meciurile de la Sf. Gheorghe, campioana en-titre a intrat decisa pe teren inca de la primele actiuni si s-a distantat rapid pe tabela (scor 10-2 in min. 4), dar baschetbalistele de la CSM Constanta au reusit sa-si depaseasca tracul si emotiile unei prime finale si au inceput sa recupereze din diferenta, astfel ca primul sfert s-a incheiat in favoarea oaspetelor, scor 19-13. Impulsionata de public, echipa locala a declansat o riposta viguroasa in urmatoarele zece minute si bazandu-se pe evolutia unui trio format din Keyona Hayes, Alina Podar si Evelina Petrof a reusit sa reduca substantial din handicap pana la pauza, cand Sepsi a intrat la vestiare cu un avantaj minim, scor 37-35. La reluare, gazdele au continuat sa ridice probleme oponentei mult mai galonate, iar cel de-al treilea sfert s-a incheiat la egalitate, scor 55-55, prevestind un final echilibrat. Jucand in formula Khadijiah Cave, Annemarie Godri Parau, Bethy Mununga, Borislava Hristova si Ioana Ghizila, campioana en-titre a dat dovada de valoare si maturitate competitionala si a reusit sa se desprinda din nou, speculand erorile si ratarile din tabara adversa. Astfel, coordonate foarte bine din teren de fosta coordonatoare de joc a nationalei tricolore Annemarie Godri Parau, Sepsi Sic Sf. Gheorghe a reusit sa incline in cele din urma balanta victoriei in favoarea sa, fluierul final al arbitrilor inghetand tabela la scorul de 74-66.

O victorie care a inchis finala la scorul general de 3-0 si i-a adus echipei Sepsi Sic Sf. Gheorghe cel de-al saptelea trofeu LNBF, oferit la festivitatea de premiere de catre presedintele FRB, Carmen Tocala, alaturi de consultantul pe strategie digitala FRB, Mario Leo, precum si de vicepresedintele FRB, Alina Moanta, in vreme ce CSM Constanta are meritul deosebit de a fi obtinut in premiera medaliile de argint dupa ce a jucat marea finala la prima sa participare in LNBF!

Statistica meciului – AICI


Totodata, pentru prima data in istorie, competitia din LNBF nu s-a incheiat in aceasta seara, urmand sa se mai dispute inca doua meciuri:
Pentru medaliile de bronz
FCC Baschet UAV Arad – Rapid Bucuresti (scor general 1-1, se joaca in 21.04.2023, ora 19:00, live pe FRB TV)
Pentru locurile 5-6
CSTB Olimpia CSU Brasov – Universitatea Cluj-Napoca (scor general 1-1, se joaca in 21.04.2023, ora 17:00, live pe FRB TV)
 
Rezultate, statistici si clasament, pe pagina dedicata LNBF - AICI

Foto - credit CSM Constanta

Parteneri