Foto

Acvilele aduna puncte importante la FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, Skopje 2019

Nationala feminina de junioare a Romaniei a inregistrat, duminica seara, cea de-a doua victorie din Grupa C a FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, dupa ce Acvilele s-au impus in fata reprezentativei Austriei, cu scorul de 53-41. Astazi, toate echipele participante beneficiaza de pauza iar maine, de la ora 17:30, Romania se va confrunta cu selectionata similara a Slovaciei in “Sports Centre Boris Trajkovski” din Skopje. Dupa primele trei etape, Romania se afla pe locul al treilea in Grupa C, cu doua victorii si o infrangere la activ, fiind devansata de selectionatele Greciei si Irlandei, care au acumulat punctaj maxim.

Cea de-a treia runda din faza grupelor FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se desfasoara in aceasta perioada in Skopje, a fost benefica pentru nationala feminina de junioare a tarii noastre, baschetbalistele pregatite de antrenorul Nedeljko Lazic reusind sa obtina o noua victorie. De aceasta data, Acvilele au depasit nationala Austriei, cu scorul de 53-41 (22-5, 3-21, 11-4, 17-11), la capatul unui joc controlat in mare parte inca de la primul fluier de catre nationala noastra. Toate informatiile despre acest joc – AICI
In urma acestei victorii, coroborate cu rezultatele obtinute in primele doua runde (59-44 cu Macedonia de Nord si 51-63 cu Grecia), Romania ocupa locul al treilea in clasamentul Grupei C, avand la activ doua victorii si o infrangere. Dar iata cum arata clasamentul Grupei C dupa primele trei runde:
1. Grecia – 6 puncte (3 victorii)
2. Irlanda – 6 puncte (3 victorii)
3. ROMANIA – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
4. Slovacia – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
5. Austria – 3 puncte (3 infrangeri)
6. Macedonia de Nord – 3 puncte (3 infrangeri)

Conform programului anuntat de FIBA, astazi toate competitoarele beneficiaza de o zi de pauza iar de maine revin pe terenurile arenelor din Skopje pentru meciurile din ultimele doua runde. Iata programul jocurilor pe care Romania le mai are de sustinut in cadrul Grupei C (partidele sunt transmise in regim live-streaming pe canalul de youtube al FIBA):

Romania – Slovacia (9 iulie, ora 17:30)
Romania – Irlanda (10 iulie, ora 17:30)
 
Tinand cont de faptul ca sistemul competitional prevede ca primele doua echipe din fiecare grupa sa acceada in faza sferturilor de finala, este lesne de inteles ca ultimele doua partide impotriva Slovaciei si Irlandei sunt extrem de importante pentru economia calificarii in faza superioara a FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, Skopje 2019.

Detalii despre intrecerile continentale de la Skopje – AICI

 

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri