Foto

Acvilele au cedat in fata Ungariei in FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers

Reprezentativa feminina a Romaniei a fost invinsa, in aceasta seara, la Timisoara, de mult mai experimentata selectionata a Ungariei, Acvilele pregatite de antrenorul Dan Calancea cedand, cu scorul de 40-99 (4-32, 10-24, 14-18, 12-25), intr-un meci contand pentru runda a treia din Grupa C a FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers. Tricolorele noastre vor continua sa se pregateasca la Timisoara iar sambata vor pleca spre Reykiavik pentru confruntarea cu nationala Islandei, care va avea loc, duminica, 27 noiembrie, cu incepere de la ora 18:30, partida urmand sa fie transmisa pe platforma FIBA TV.

Sala Sporturilor Constantin Jude din Timisoara a gazduit in aceasta seara confruntarea dintre nationalele feminine ale Romaniei si Ungariei, o partida care a contat pentru cea de-a doua fereastra din cadrul camapaniei FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers. In prezenta unui public format in mare parte din copii si fanii locali iubitori de baschet, care au incercat de la primele actiuni sa impulsioneze nationala noastra pregatita de antrenorii Dan Calancea si Alina Serban, Acvilele au debutat cu mult trac in fata unei adversare solide, aspiranta la performante europene. De altfel, cu sase debutante la senioare in lot si cu o echipa foarte tanara, aflata in plina perioada de reconstructie, nationala noastra nu a reusit sa ridice probleme Ungariei, care a apasat pe acceleratie inca din primele secunde ale jocului si s-a distantat pana la 32-4 la finalul primului sfert iar la pauza mare a intrat la vestiare cu un avantaj confortabil, scor 56-14.

Partea a doua a partidei a fost ceva mai echilibrata, Acvilele intrand mult mai motivate pe teren si incercand din rasputeri sa faca fata tavalugului maghiar, dar diferenta s-a marit constant pana la final. In cele din urma, Romania a cedat cu scorul de 40-99, astfel ca Ungaria isi continua cu mari sanse cursa de calificare la turneul final continental.

Statistica meciului - AICI

Din pacate, jucatoarele noastre sunt in marea lor majoritate lipsite de experienta si acest lucru cred ca s-a vazut foarte mult. Sunt sase jucatoare tinere care au debutat in nationala de senioare a Romaniei in aceasta seara. Asa cum spuneam si inainte de meci, in acest moment este o diferenta foarte mare intre noi si nationala Ungariei, dar daca se are rabdare cu aceasta generatie de jucatoare tinere cred ca in cativa ani se poate construi ceva solid. Asa a facut si adversara noastra din aceasta seara, care se bazeaza pe o echipa construita si omogenizata inca de la junioare. Asadar, in ciuda faptului ca am pierdut categoric in aceasta seara, personal am incredere in aceste tinere. Desi le-am spus inainte de joc ca nu exista nici un fel de presiune si sa aiba atitudine, sa joace fara trac, fetele au inceput foarte timorate, lipsa lor de experienta si de meciuri internationale spunandu-si cuvantul”, a declarat imediat dupa partida antrenorul Dan Calancea.
 
Dupa aceasta partida, nationala Romaniei va continua sa se antreneze la Timisoara iar in cursul zilei de sambata va pleca spre Reykiavik pentru confruntarea cu nationala Islandei, partida care este programata sa se desfasoare, duminica, 27 noiembrie, cu incepere de la ora 18:30, partida urmand sa fie transmisa pe platforma FIBA TV.

Detalii despre clasamentul grupei, programul meciurilor, fotografii si inregistrari video ale partidelor se gasesc pe site-ul oficial AICI

Parteneri