Foto

Acvilele au debutat cu dreptul la FIBA U18 Womens European Championship de la Sofia

Nationala feminina de junioare a Romaniei a reusit sa treaca de selectionata similara a Austriei, cu scorul de 57-45, in debutul din cadrul Grupei D a Campionatului European U18 Feminin, Divizia B, de la Sofia. Acvilele pregatite de antrenoarea Loredana Ion vor beneficia duminica de pauza iar luni, de la ora 16:00, isi vor masura fortele cu Danemarca, partida urmand sa fie transmisa in direct de FIBA TV pe canalul oficial de youtube.

In finalul unei zile in care baschetul romanesc a avut mai multe rezultate notabile, nationala feminina de junioare a Romaniei a intrat pe parchetul Sali Triaditza din Sofia pentru meciul din runda inaugurala a Grupei D din cadrul FIBA U18 Womens European Championship, Division B, Acvilele primind replica Austriei. Dupa un debut mai emotiv al intregii echipe, Stanescu reuseste sa sparga gheata si aduce primele puncte de pe tabela, in vreme ce Pricop si Panait fac ca scorul sa devina favorabil Romaniei, 9-5 in minutul 5. Urmeaza un blocaj pana aproape de finalul primului sfert, in care Romania nu mai resusete sa gaseasca drumul spre cos iar Austria revine in joc si preia conducerea, astfel ca la finalul primelor zece minute adversarele aveau un avantaj de o posesie, 13-11. Austria controleaza mai bine jocul si se distanteaza pana la 24-17 in minutul 18, dar Acvilele se trezesc din corzi si reusesc o revenire de zile mari, Oinaru stabilind scorul de la pauza, 25-24 in favoarea noastra.

La reluare, Panait, Oinaru si Kozman maresc zestrea de puncte a echipei si fac ca diferenta sa ajunga la 31-26, insa Austria riposteaza puternic si speculeaza cateva erori din tabara noastra, revenind din nou la conducere 31-32 la jumatatea sfertului. Banca tehnica a Romaniei solicita un timp de odihna iar efectele se regasesc pe tabela pana spre final, Acvilele capatand din nou aripi dupa ce au inchis a treia secventa in avantaj, scor 39-34. In ultimele zece minute, Romania se dezlantuie si pune stapanire totala pe joc gratie unei evolutii deosebite a Mihaelei Panait, astfel ca avansul de pe tabela se mareste consistent pana la fluierul final al arbitrilor. Scor final 57-43 si Acvilele debuteaza cu dreptul intr-o serie din care se mai afla Danemarca, Irlanda si Serbia.

Statistica partidei - AICI

Duminica, nationala noastra juvenila are pauza iar luni tricolorele vor reveni pe parchetul Salii Traditza pentru confruntarea cu Danemarca, programata sa inceapa la ora 16:00.

Toate meciurile sunt transmise in direct pe YouTube FIBA  - The Basketball Channel.

Informatii despre rezultate, statistici, programul partidelor si inregistrari se gasesc AICI

Parteneri