Foto

Acvilele au inceput numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice din Japonia

Complexul olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani a devenit pentru urmatoarele doua luni cea de-a doua casa si pentru componentele lotului feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei, Acvilele pregatindu-se de zor pentru o participare cat mai valoroasa la Jocurile Olimpice din aceasta vara.

Astfel, avand la dispozitie intreaga infrastructura din baza olimpica, inclusiv un teren de baschet in aer liber amenajat special de FRB cu sprijinul COSR, Acvilele combina antrenamentele de pregatire fizica in aer liber si in sala de forta cu antrenamentele tehnico-tactice specifice, sub directa indrumare a staff-ului tehnic condus de antrenoarea Tatiana Gallova.

Tinand cont de obiectivul olimpic din aceasta vara, Acvilele vor participa si la cateva turnee din circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series, astfel ca, in perioada imediat urmatoare, vor fi prezente la intrecerile gazduite de Mies (Elvetia) si Voiron (Franta). Conform datelor oficiale, lotul feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei este compus din sportivele Sonia Ursu, Ashley Walker, Ancuta Stoenescu, Florina Stanici, Anca Sipos, Gabriela Irimia, Alexandra Uiuiu, Elisabeth Pavel, Gabriela Marginean si Claudia Cuic, ultimele doua urmand sa se alature colegelor in cel mai scurt timp. Alaturi de cele 10 sportive se afla si componentii staff-ului tehnic, in frunte cu antrenoarea Tatiana Gallova, care este sprijinita in prezent de Marek Mikletic (preparator fizic), Diana Torje (doctor) si Mircea Nutescu (kinetoterapeut).

FIBA 3x3 Women's Series, o premiera pentru trei Acvile


Astfel, avand in vedere planul de pregatire al Acvilelor, sa mentionam ca prima “iesire” oficiala din baza olimpica de la Izvorani este programata pentru 13 mai, atunci cand Elisabeth Pavel, Sonia Ursu, Anca Sipos si Ashley Walker, insotite de antrenoarea Tatiana Gallova si kinetoterapeutul Mircea Nutescu, vor zbura spre Elvetia, urmand sa participe, in perioada 15-16 mai, la meciurile din cadrul primului turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series. Pentru Ursu, Walker si Sipos, acesta este primul eveniment FIBA 3x3 Womens' Series la care participa in cariera. Asa cum a anuntat forul international de specialitate, intrecerile de la Mies se vor derula in fata cartierului general FIBA – “Patrick Baumann House of Basketball”.

La turneul de la Mies, Romania este repartizata in Grupa B, alaturi de Tarile de Jos, Spania si Ungaria, programul jocurilor fiind urmatorul:

Sambata, 15 mai
ora 14:25 Romania - Ungaria
ora 17:15 Romania - Tarile de Jos
ora 19:05 Spania - Romania

In cazul unei clasari pe unul din primele trei locuri in grupa, Romania va evolua pe 16 mai in faza eliminatorie, acolo unde va intalni adversari din Grupa A (in care evolueaza Rusia, Mongolia, Polonia, Elvetia)

Meciurile din cadrul turneului FIBA 3x3 Women's Series de la Mies pot fi urmarite LIVE pe pagina de Facebook 3x3 Romania.

 O saptamana mai tarziu, Acvilele vor pleca spre Hexagon in 19 mai, urmand sa participe in perioada 20-21 mai la meciurile celui de-al doilea turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series, care se vor desfasura in localitatea franceza Voiron.

Conform planului de pregatire, componentele lotului feminin olimpic de baschet 3x3 vor mai continua pregatirile de la Izvorani pana in data de 9 iulie, atunci cand este programata plecarea spre ultima actiune inainte de intrarea in Satul Olimpic, la intrecerile gazduite de Utsunomiya. Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei se va alatura delegatiei olimpice TEAM ROMANIA in Satul Olimpic, in data de 18 iulie, iar din 24 iulie va intra in focurile competitiei olimpice.

Parteneri