Foto

Acvilele au ratat calificarea in fazele superioare ale Crelan 3x3 World Cup 2022

Echipa nationala feminina a Romaniei si-a incheiat evolutiile din cadrul celei de-a saptea editii a intrecerilor mondiale, Acvilele ratand din nefericire calificarea in fazele superioare ale Crelan 3x3 World Cup 2022 de la Antwerp. In formula Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Ancuta Stoenescu, nationala noastra a jucat intr-o adevarata serie de foc si nu a reusit din pacate sa sparga gheata, cedand clar in fata puternicei selectionate a Chinei, scor 12-21, si la mare lupta in fata Lituaniei, scor 17-18, Germaniei, scor 14-16, si Japoniei, scor 14-18. In urma rezultatelor inregistrate in faza grupelor, Romania s-a clasat pe locul 5 si a fost nevoita sa paraseasca intrecerea mondiala, in vreme ce China, liderul Grupei A, s-a calificat direct in semifinale, iar Lituania si Germania au prins de pe pozitiile 2 si 3 cate un loc in meciurile de baraj.

La doar cateva zile dupa ce au obtinut la Constanta calificarea la turneul final european din toamna, echipa nationala feminina a Romaniei a plecat la Antwerp in formula Sonia Ursu, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Ancuta Stoenescu pentru a participa la Crelan 3x3 World Cup 2022. Distribuite intr-o adevarata grupa de foc, alaturi de medaliata cu bronz olimpic si detinatoarea titlului mondial, puternica selectionata a Chinei, dar si de nationalele Germaniei, Lituaniei si Japoniei, echipa noastra a avut un debut increzator in partida inaugurala, reusind sa joace de la egal la egal impotriva unui adversar redutabil. Din pacate, desi Acvilele au condus in prima parte a jocului cu Germania, in cele din urma au fost nevoite sa se recunoasca invinse, scor 14-16, diferenta de talie punandu-si amprenta pe ultimele actiuni si implicit pe rezultatul final. A urmat un joc aproape fara istoric, in care liderul mondial China s-a impus clar, cu 21-12, asiaticele speculand foarte bine jocul de sub panou. In urmatoarea sesiune, Romania si-a pus sperante in disputele cu Japonia si Lituania, insa Acvilele au fost nevoite sa se recunoasa invinse in ambele intalniri, la capatul unor jocuri foarte echilibrate, in care pragmatismul a facut diferenta. In fata Japoniei baschetbalistele noastre au cedat cu 14-18 iar in ultimul joc din Grupa A, in fata Lituaniei, au cedat cu scorul de 17-18.


In urma acestor rezultate, Romania s-a clasat pe locul 5 in Grupa A, cu patru infrangeri din tot atatea jocuri disputate si impreuna cu Japonia, care a ocupat locul 4, au parasit competitia mondiala, in vreme ce China s-a calificat de pe prima pozitie direct in semifinale iar Lituania si Germania au urcat de pe locurile 2 si 3 in faza meciurilor de baraj.

Astazi, la Antwerp, sunt programate ultimele meciuri din faza grupelor, iar sambata si duminica sunt programate meciurile de baraj si meciurile pentru stabilirea clasamentului final.

Rezultate, clasamente si inregistrari ale sesiunilor se gasesc pe site-ul official - AICI

Parteneri