Foto

Acvilele cedeaza dupa un final dramatic in fata Slovaciei in sferturile Europenelor U18 de la Sofia

Nationala feminina de junioare a Romaniei a fost foarte aproape sa obtina o calificare superba in semifinalele FIBA U18 Women's European Championship, Division B, de la Sofia, insa au fost obligate sa se recunoasca invinse de catre selectionata similara a Slovaciei intr-un final total nerecomandat cardiacilor. Scor final 56-55 (15-9, 9-15, 18-6, 14-25) in favoarea Slovaciei si echipa tricolora pregatita de antrenorii Loredana Ion si Goran Vrkic rateaza accederea in semifinale, urmand sa evolueze, sambata, impotriva Croatiei, de la ora 13:45, pentru locurile 5-8 din clasamentul final al intrecerii continentale. Toate meciurile competitiei de la Sofia sunt transmise in direct pe canalul oficial de youtube FIBA TV.   


Universiada Hall din Sofia a gazduit, astazi, meciurile din cadrul sferturilor de finala ale FIBA U18 Women's European Championship, Division B, printre bataliile pentru accederea in semifinale numarandu-se si partida Romania  - Slovacia. Calificata printre primele opt echipe ale competitiei de pe pozitia secunda a Grupei D, gratie unei linii de clasament in care a adunat o zestre de 6 puncte (2 victorii si 2 infrangeri), nationala noastra pregatita de antrenorii Loredana Ion si Goran Vrkic a avut parte de un adversar foarte puternic, Slovacia, care a castigat Grupa C fara infrangere. Dornice sa obtina un rezultat notabil si puternic motivate de staff-ul tehnic, baschetbalistele tricolore au cautat in permanenta sa anihileze forta ofensiva slovaca, insa nu au reusit decat pe alocuri in prima parte, astfel ca primul sfert s-a incheiat cu scorul de 15-9 in favoarea adversarelor. Lipsite de aportul Alesiei Doba, accidentata, absenta extremei noastre de forta fiind importanta in economia unei confruntari cu o echipa cu multe jucatoare de talie, Acvilele au cautat solutii si au ridicat un zid defensiv foarte bine dirijat de Mihaela Panait, reusind sa recupereze punct cu punct si sa egaleze in min. 17 prin Beata Nemeth, scor 19-19, in urma unui superb run de 10-0. Echilibrul din teren s-a mentinut la ultimele actiuni ale secventei si astfel cel de-al doilea sfert s-a incheiat la egalitate, scor 24-24. La reluare, Slovacia si-a dovedit inca o data forta ofensiva si a declansat un tavalug pe care echipa noastra nu a reusit sa-l stopeze in totalitate, scorul devenind 42-30 in favoarea Slovaciei la capatul a 30 de minute de joc. Cu Oinaru, Nemeth si Panait in forma, Romania forteaza revenirea in joc si reuseste sa refaca handicapul intr-un moment in care totul parea pierdut. Dupa sase minute deosebite, nationala noastra revine spectaculos si egaleaza situatia in min. 36, scor 49-49, iar sperantele in calificare au renascut in tabara noastra. Slovacia riposteaza si incearca din nou sa se distanteze, insa Oinaru se opune si marcheaza cu sange rece de la libere si face ca scorul sa devina 53-53 cu doua minute inainte de final. Ultimele secvente se deruleaza cu repeziciune intr-o atmosfera nebuna, total nerecomandata cardiacilor, adversarele noastre gasesc solutia pentru 55-53 in vreme ce Acvilele egaleaza din nou prin Ioana Toma care face ca tabela sa arate 55-55. Ultimul atac al Slovaciei se produce pe mana celei mai valoroase adversare, Hana Jakubcekova (double-double, cu 14 puncte si 17 recuperari), care rateaza o prima incercare de la libere dar scutura plasa la cea de-a doua aruncare si stabileste scorul final la 56-55, provocand bucurie in tabara adversa.

Statistica meciului din sferturile de finala - AICI

In urma acestui rezultat, Romania se opreste din cursa pentru careul de asi si ajunge in lupta pentru locurile 5-8, urmand ca sambata sa evolueze impotriva incomodei selectionate a Croatiei, de la ora 13:45, tot in Universiada Hall. Adversarele noastre din grupa valorica 5-8 au ocupat locul secund in Grupa A, cu sapte puncte (3 victorii si o infrangere) iar vineri Croatia a cedat in fata Sloveniei dupa un joc extrem de echilibrat, parca tras la indigo cu partida dintre Romania si Slovacia, cu scorul de 56-59.

Rezultate, statistici, inregistrari video si fotografii se gasesc pe site-ul oficial al competitiei - AICI

Reamintim ca, la fel ca in toate competitiile derulate sub egida forului international, toate meciurile de la Sofia sunt transmise in direct pe canalul oficial de youtube FIBA TV.

Parteneri