Foto

Acvilele intalnesc Austria in primul joc de la FIBA U18 Womens European Championship, Division B, Sofia 2022

Nationala feminina de junioare a Romaniei a ajuns la Sofia, unde va participa la FIBA U18 Womens European Championship, Division B, intreceri continentale care se vor derula in perioada 30 iulie – 07 august 2022. Inaintea plecarii, staff-ul tehnic condus de antrenorul principal Loredana Ion a definitivat lista celor 12 sportive care vor imbraca tricoul cu tricolor la evenimentul din capitala tarii vecine, Romania urmand sa intre in focurile competitiei, sambata, de la ora 20:30, atunci cand va primi replica selectionatei similare a Austriei. Acvilele fac parte din Grupa D, alaturi Serbia, Austria, Danemarca si Irlanda. Toate meciurile din cadrul FIBA U18 Womens European Championship, Division B, Sofia 2022, vor fi transmise in direct de FIBA TV.

Universiada Hall si Triaditza Hall din Sofia vor gazdui, in perioada 30 iulie – 07 august 2022, intrecerile din cadrul FIBA U18 Womens European Championship, Division B, eveniment la care vor lua startul 18 reprezentative nationale, printre care se afla si Romania. Dupa o perioada de pregatire, in care antrenamentele au fost imbinate cu meciuri de verificare, staff-ul tehnic al nationalei noastre de junioare U18 s-a decis asupra listei finale de 12 sportive care vor reprezenta tricolorul in intrecerea continentala. In urma distributiei oficializate de FIBA pentru faza inaugurala, Romania va evolua in Grupa D, alaturi de selectionatele similare ale Serbiei, Austriei, Irlandei si Danemarca.

Iata si lotul care va fi prezentat la Sofia, la sedinta de validare FIBA, programata pentru vineri seara:
Alexia DOBA (CSS Targoviste)
Mihaela PANAIT (Olimpia Bucuresti)
Nicoleta Alina ALBU (CSS Bega Timisoara)
Daria Toma (Sepsi Sic Sf. Gheorghe)
Alexia FRINCU (CSU Brasov)
Sorina OINARU (CSS Alexandria)
Delora PRICOP (CSS Targoviste)
Ioana DAVID (CSU Brasov)
Maria STANESCU (Olimpia Bucuresti)
Kriszta KOZMAN (KSE Tg. Secuiesc)
Alexia CRET (Crisul Oradea)
Nemeth BARA (KSE Tg. Secuiesc)

Staff-ul tehnic tricolor este compus din:
Loredana ION – antrenor principal
Goran VRKIC – antrenor secund
Robert MUNTEANU – antrenor pregatire fizica
Adina VILCU - fizioterapeut
Svetlana SIMION – antrenor coordonator

Conform FIBA, Acvilele vor juca la Sofia dupa urmatorul program:
Austria – Romania (30 iulie, ora 20:30)
Romania – Danemarca (1 august, ora 16:00)
Serbia – Romania (2 august, ora 18:30)
Romania – Irlanda (3 august, ora 20:30)

Toate meciurile din cadrul FIBA U18 Womens European Championship, Division B, Sofia 2022, vor fi transmise in direct de FIBA TV.

Rezultatele, statisticile, inregistrarile video precum si instantaneele surprinse in timpul intrecerilor se gasesc pe site-ul oficial al competitiei - AICI

Parteneri