Foto

Acvilele inving clar Croatia si debuteaza in forta la Europenele U20 de la Skopje

Reprezentativa feminina U20 a Romaniei a pasit cu dreptul, astazi, pe scena FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, tinerele noastre baschetbaliste pregatite de antrenorul Madalin Piperea reusind sa dispuna de selectionata similara a Croatiei, cu scorul de 79-54 (26-21, 23-10, 13-14, 17-9), in primul joc al Grupei C din cadrul intrecerilor continentale gazduite de Skopje. Duminica, de la ora 19:45, nationala noastra tricolora se va confrunta cu puternica reprezentativa a Muntenegru, partida urmand sa fie transmisa in direct de FIBA TV.

Arena SRC Kale din Skpoje a gazduit, astazi, prima confruntare a nationalei U20 a Romaniei in cadrul Grupei C din FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, Acvilele primind replica selectionatei similare a Croatiei. Dornice sa aiba un debut promitator pe scena continentala, tinerele noastre baschetbaliste au scapat destul de repede de tracul competitional si au preluat inititiva pe teren la mijlocul primului sfert, preluand conducerea pe tabela in urma unor reusite parafate pe rand de Cucu, Petrof si Mazilu, scor 12-8 in min. 4. Astfel, dupa un start echilibrat, in care ambele combatante incercau sa scape de emotii si sa gaseasca solutiile optime pentru a depasi defensiva adversara, Acvilele au reusit sa-si impuna ritmul si gratie unui efort colectiv au incheiat primul sfert in avanatj, scor 26-21. Au urmat zece minute in care Romania a fost de neoprit, nu mai putin de opt jucatoare introduse pe teren de antrenorul Madalin Piperea contribuind la zestrea tricolora, astfel ca la pauza, Acvilele au intrat la vestiare avand un avans considerabil pe tabela: scor 49-31!

La reluare, Croatia a cautat cu disperare sa revina in joc si sa reduca din handicap, dar apararea bine gandita tactic de catre staff-ul nostru tehnic a dat roade, Romania reusind sa reziste si sa-si conserve avantajul. Cu argintul viu Andreea Mazilu in zi de gratie, sprijinita foarte bine de Catalina Ion, Eva Petrof, Paloma Cucu, Ioana Bota si Catalina Craciunescu, Acvilele reusesc sa contracareze ofensiva adversara si incheie cel de-al treilea sfert la scorul de 62-45. In ultima parte a jocului, Croatia mizeaza pe totul sau nimic si cauta sa speculeze mai mult jocul de sub panouri, mai ales ca unul dintre pivotii nationalei noastre, Anisia Croitoru, a parasit prematur terenul pentru 5 greseli personale, dar eforturile acestora au fost foarte bine anihiliate de Acvile, care n-au ratat ocazia de a-si mari avantajul pe final si de a inregistra, astfel, primul succes de la Skopje. Asadar, dupa un joc controlat aproape in totalitate, Romania se impune clar in fata Croatiei, cu scorul de 79-54, si se pregateste acum de urmatorul adversar, puternica selectionata a Muntenegru.

De remarcat faptul ca Romania face parte dintr-o grupa in care se regasesc numai echipe nationale din spatiul ex-iugoslav, Acvilele urmand sa evolueze in continuare impotriva Muntenegru, Kosovo si Macedonia de Nord.

Statistica meciului cu Croatia - AICI

Conform programului anuntat de FIBA, nationala de tineret a Romaniei va mai sustine in cadrul Grupei C urmatoarele partide:

Muntenegru  - Romania (10 iulie, ora 19:45)
Romania  - Kosovo (12 iulie, ora 22:00)
Macedonia de Nord  - Romania (13 iulie, ora 19:45)

Toate partidele vor fi transmise in direct pe canalul de YouTube FIBA TV.

Reamintim ca primele doua echipe clasate in fiecare grupa se califica in sferturile de finala, la startul competitiei de la Skopje fiind prezente 18 echipe nationale, impartite in prima faza in patru grupe.

Mai multe informatii despre rezultate, clasamente, foto si inregistrari video ale partidelor, se gasesc pe site-ul oficial  - AICI

Parteneri