Foto

Acvilele se reunesc duminica la Sf. Gheorghe pentru meciurile cu Spania si Ungaria

Naționala feminină de baschet a României se va confrunta, joi seară, 09.02.2023, cu începere de la ora 18:00, cu puternica selecționată a Spaniei, partida contând pentru etapa a V-a din cadrul Grupei C a FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers fiind gazduită de Sepsi Arena din Sf. Gheorghe. Astfel, Acvilele revin din acest week-end în febra meciurilor din ultima fază de calificare pentru FIBA Women's EuroBasket 2023, reprezentativa tricoloră pregatită de antrenorul Dan Calancea urmând să se întâlnească în ultima fereastră cu puternica națională a Spaniei, precum și cu selecționata similară a Ungariei.

Convocate în pregătire la Sf. Gheorghe începând cu data de 05 februarie, componentele lotului național tricolor se vor antrena în moderna Sepsi Arena, sală care va găzdui, joi seara, cu începere de la ora 18:00, confruntarea cu liderul Grupei C, Spania. Înaintea stagiului de pregătire care va începe duminică seară, selecționerul Dan Calancea este de părere că, ”ne așteaptă două meciuri infernal de grele, cu liderul grupei noastre, Spania, o echipă multimedaliată în competițiile internaționale, care este câștigătoarea a două din ultimele trei trofee FIBA Women's Eurobasket, precum și cu echipa Ungariei, aflată într-o formă deosebită și care se bazează pe o generație valoroasă”.

Pentru cele două partide, programate pentru 9 februarie (cu Spania) și 12 februarie (în Ungaria), selecționerul Dan Calancea are mai multe bătăi de cap cu accidentările unor jucătoare de bază, în vreme ce altele se află în plină recuperare medicală, astfel încât a convocat un lot format din următoarele sportive:

Florina Stănici (Rapid Bucuresti)
Ancuța Stoenescu (CSM Targoviste)
Ioana Ghizilă (Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe)
Alina Podar (CSM CSU Constanta)
Boglarka Biszak (Hoya KSE Targu Secuiesc)
Ecaterina Armanu (Olimpia CSU Brasov)
Teodora Manea (CSM CSU Constanta)
Gabriela Irimia (Rapid Bucuresti)
Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca)
Bianca Fota (CSM CSU Constanta)
Andreea Mititelu (Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe)
Dora Ardelean (CSM CSU Constanta)
Anca Șipos (Agronomia Bucuresti)
Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe)
Anamaria Vîrjoghe (Esperides Kalliotheas - Grecia)

Ca și la ultimele două meciuri din această campanie de calificare continentală, naționala feminină a Romaniei este coordonată de un staff tehnic format din antrenorul principal Dan Calancea, antrenoarea secunda Alina Serban și fizioterapeutul Atilla Nagy, iar din partea FRB lotul tricolor este supervizat de secretarul general adjunct Svetlana Simion.
”Sunt convins că toate jucătoarele valide la ora meciului cu Spania și întregul nostrum staff ne vom pune inimile pe parchet pentru a da tot ceea ce avem mai bun. Avem nevoie de sprijinul fanilor baschetului, și nu numai, să ne fie alături, pentru că energia unei echipe este întotdeauna întreținută și cu îndemnurile suporterilor. Îi așteptăm pe toți să vină alături de noi la meciul de joi seară!”, a mai subliniat selecționerul Dan Calancea.

Procedură pentru obținerea acreditărilor de presă
 
Totodată, Federația Română de Baschet îi informează pe toți reprezentanții instituțiilor mass-media care doresc să obțină acreditări de presă la meciul România – Spania, din data de 09 februarie 2023, de la ora 18:00, că este necesar, conform protocolului FIBA, să trimită o solicitare în acest sens pe adresa de mail tiberiu.rist@frbaschet.ro pînă cu 24 de ore înainte de ora de începere a partidei care va avea loc în Sepsi Arena. În mail-ul de solicitare vă rugăm să menționați numele persoanei/lor, instituția mass-media, calitatea (reporter, foto, cameraman) și totodată să atașați legitimația de presă sau un alt act doveditor. Ulterior, acreditările de presă vor putea fi ridicate de la Sepsi Arena în ziua meciului.

Parteneri