Foto

Adversarele echipelor feminine romanesti in cupele europene FIBA

Astazi, la Munchen, a avut tragerea la sorti pentru calificarile si sezonul regulat din EuroLeague Women si EuroCup Women, principalele competiții continentale intercluburi organizate de FIBA Europe.

Campioana Romaniei, Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe va juca in calificarile EuroLeague Women, o dubla mansa impotriva letonelor de la TTT Riga. Primul meci se disputa la Sfantu Gheorghe, pe 20 septembrie, returul fiind programat peste o saptamana in Letonia. In cazul in care reusesc calificarea, covasnenele vor evolua in sezonul regulat in Grupa A, alaturi de Fenerbahce (TUR), Famila Schio (ITA), Valencia (ESP), LDLC Asvel Feminin (FRA), UMCS Lublin (POL), Zaragoza (ESP) si castigatoarea dublei dintre Diósgyőri VTK (HUN) si London Lions (GBR).

In cazul in care Sepsi-SIC nu va trece de TTT Riga, echipa noastra va ajunge in sezonul regulat al EuroCup Women, in Grupa F, alaturi de Olympiacos (GRE), Kayseri (TUR) si castigatoarea meciului de calificare dintre Ruzomberok (SVK) si Ostrava (CZE).

In sezonul regulat va evolua si vicecampioana CSM Constanta, in Grupa C, alaturi de Galatasaray (TUR), Angers Basket 49 (FRA) si Kibirkstis (LTU).

Universitatea Cluj-Napoca va evolua in calificarile EuroCup Women, impotriva gruparii elene Eleftheria Moschatou. Duelul va fi sub forma unei duble manse, pe 21 si 28 septembrie. Daca va reusi calificarea, echipa ardeleana va evolua in Grupa A din sezonul regulat EuroCup Women, alaturi de Flammes Carolo Basket (FRA), Cadi Le Seu (ESP) si Brno (CZE).

Parteneri