Foto

Advesarele echipelor Romaniei la Jocurile Mondiale Universitare de la Chengdu 2022

Pentru prima data in istoria postdecembrista, baschetul romanesc va fi reprezentat in ambele turnee la Jocurile Mondiale Universitare de la Chengdu, eveniment care se va derula in perioada 27 iunie – 7 iulie 2022. Conform FISU, in urma tragerii la sorti din 28 martie, nationala feminina universitara a Romaniei va evolua in cadrul Grupei B, alaturi de selectionatele similare ale Chinei, Portugaliei si Mexic, in vreme ce nationala masculina universitara a Romaniei va juca in cadrul Grupei B, alaturi de selectionatele similare ale Croatiei, Chinese Taipei, Portugaliei si SUA.


Federatia Internationala a Sportului Universitar a anuntat pe site-ul oficial componenta grupelor de la turneele de baschet din cadrul celei de-a 31-a editii a Jocurilor Mondiale Universitare de vara, eveniment care se va derula in perioada 27 iunie – 7 iulie 2022, in localitatea chineza Chengdu. Astfel, nationalele Romaniei si-au aflat numele adversarelor din faza inaugurala a competitiei universitare din aceasta vara, tricolorii nostri urmand sa evolueze in Grupa B din ambele competitii.

In intrecerea feminina, la startul careia au fost confirmate 15 nationale universitare, echipa Romaniei va juca impotriva selectionatelor similare ale Chinei, Portugaliei si Mexic, primele doua clasate urmand sa avanseze in sferturile de finala.

In competitia masculina, la startul careia au fost validate 22 de nationale universitare, echipa Romaniei a fost distribuita in aceeasi serie cu selectionatele similare ale Croatiei, Portugaliei, China-Taipei si SUA.

Dar iata si componentele tuturor grupelor de la turneele de baschet din cadrul FISU World University Games 2022:
Feminin
Grupa A – Slovacia, Ungaria, Chinese Taipei, Brazilia
Grupa B – Romania, China, Portugalia, Mexic
Grupa C – Polonia, SUA, Finlanda
Grupa D – Argentina, Cehia, Croatia, Japonia

Masculin
Grupa A – China, Polonia, Germania, Africa de Sud, Finlanda, Brazilia
Grupa B – Croatia, Chinese Taipei, Portugalia, Romania, SUA
Grupa C – Georgia, Coreea de Sud, Israel, Argentina, Mongolia, Cehia
Grupa D – Japonia, Ucraina, Lituania, Mexic, Slovacia

Parteneri