Foto

Argint european pentru echipa de baschet 3x3 a Universitatii din Pitesti

Echipele de baschet 3x3 ale Universitatii din Pitesti au evoluat, in perioada 16-19 iulie, la Jocurile Europene Universitare de la Debrecen, reusind sa cucereasca o medalie de argint in competitia feminina si un loc 5 la finalul intrecerilor masculine. La festivitatea de premiere din finalul turneului feminin, Ioana Ghizila a fost nominalizata in echipa ideala a competitiei, alaturi de Veronica Kosmach
(Ucraina) si Clarisse Legrand (Franta).

An de an, echipele de baschet ale Universitatii din Pitesti obtin rezultate deosebite in intrecerile continentale universitare si aduc faima baschetului autohton. Pastrand traditia, si in acest an, centrul universitar din Pitesti a reusit sa obtina doua rezultate notabile in turneele de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Europene Universitare, intreceri care s-au derulat la Debrecen in perioada 16-19 iulie 2023, echipa feminina cucerind medaliile de argint, in vreme ce echipa masculina s-a clasat pe locul 5.

In intrecerea feminina, Ioana Ghizila, Dora Denisa Ardelean, Alina Podar si Carla Popescu au adus Universitatii din Pitesti un onorant loc 2, in vreme ce Ioana Ghizila a fost aleasa in echipa ideala a turneului, alaturi de alte doua jucatoare de top, Veronica Kosmach din
Ucraina si Clarisse Legrand din Franta. De-a lungul competitiei, echipa feminina a Universitatii din Pitesti a inregistrat numai victorii pina in semifinale, impunandu-se pe rand in fata unor universitati de prestigiu din Europa: 22-3 cu Universitatea Nord din Croatia; 13-11 cu Universitatea Stiintelor Sportive din Ungaria; 20-9 cu Universitatea de Tehnologie din Gdansk; 16-12 cu Universitatea din Lyon; 22-3 cu Universitatea din Lisabona; 22-16 cu Universitatea Istvan Szechenyi. In semifinale, Ghizila, Podar, Ardelean si Popescu s-au impus din nou in fata adversarelor de la Universitatea din Lyon, cu 10-7, in vreme ce in finala, dupa o lupta apriga, au cedat in confruntarea cu echipa ucrainiana a Universitatii Vasyl Stefanyk, cu 16-19, si au obtinut medaliile de argint.

In turneul masculin, Christian Chitu, Mario Lazar, Marius Ciotlaus si Aurelian Gavriloaia au adus un loc 5 pentru Universitatea din Pitesti, din 24 de echipe participante, reusind sa adune mai multe victorii in fata unor echipe cu traditie: 21-16 cu Universitatea din Maribor; 12-21 cu Universitatea din Zagreb; 21-18 cu Universitatea Stiintelor Sportive din Ungaria; 22-8 cu Universitatea din Paris; 15-20 cu Colegiul Ruppin; 21-13 cu Universitatea Corvinus; 10-22 cu Universitatea Vytautas Magnus; 21-14 cu Universitatea din Viena; 21-19 cu Universitatea din Bordeaux.
In perioada urmatoare, echipele de baschet ale Universitatii din Pitesti intra in focurile Jocurilor Europene Universitare din Portugalia, la Aveiro urmand sa se dispute turneele de baschet pina in data de 31 iulie.

Parteneri