Foto

Aur si argint pentru Romania la ISF U15 Gymnasiade de la Rio de Janeiro!

Echipele de cadeti ale Romaniei au cucerit medaliile de aur si argint la finele turneelor de baschet 3x3 dedicate sportivilor de pina in 15 ani in cadrul Gimnaziadei Internationale din Brazilia. Cu un parcurs perfect in fazele eliminatorii, David Rasoga, David Fometescu, Sebastian Boghean si Leonard Tompea au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere, reusind sa se impuna foarte clar in finala disputata impotriva selectionatei Uruguay, cu scorul de 22-11. In finala feminina, Alexia Marcus, Bianca Calapis, Boglarka Gyorgy si Tania Schiopu nu au reusit sa faca fata puternicei nationale a Chinei si au obtinut medaliile de argint, dupa ce selectionata asiatica s-a impus la mare lupta cu 18-15.


Parcul olimpic din Rio de Janeiro a gazduit in aceste zile turneele de baschet 3x3 dedicate sportivilor din intreaga lume de pina in 15 ani, la startul celei de-a doua editii a ISF U15 Gymnasiade fiind prezente 26 de echipe nationale, printre care si ambele selectionate ale Romaniei. Prezente in Brazilia cu sprijinul Federatiei Sportului Scolar si Universitar, dar si al Ministerului Educatiei, echipele tricolore au avut evolutii deosebite in ambele turnee si au ajuns sa puna monopol pe cursa spre medalii, calificandu-se la brat in finalele intrecerilor mondiale.
In competitia masculina, dupa un parcurs cu o sincopa in faza inaugurala si o calificare in sferturi de pe locul secund al Grupei D, David Rasoga, David Fometescu, Sebastian Boghean si Leonard Tompea au tinut sa arate ca esecul din serii a fost doar un accident si au reusit sa adune altre trei victorii importante, ultima, obtinuta cu scorul de 22-11 in finala cu Uruguay, aducandu-le mult doritele medalii de aur, spre marea bucurie a delegatiei tricolore din tribune.
In intrecerea feminina, dupa un parcurs fara greseala in serii si alte dou victorii care le-au asigurat prezenta in ultimul act, Alexia Marcus, Bianca Calapis, Boglarka Gyorgy si Tania Schiopu nu au mai reusit sa-si depaseasca adversarele in aceasta seara, selectionata Chinei dovedindu-se a fi mai puternica si mai prgamatica in finala, asiaticele impunandu-se cu scorul de 18-15. In urma acestui rezultat, Romania a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului de premiere, fiind singura natiune care a obtinut medalii in ambele turnee de baschet 3x3.


Pe aceasta cale, FRB doreste sa-i felicite pe sportivii si pe componentii staff-ului tehnic din Brazilia, dar si pe antrenorii de la cluburile din tara care au contribuit la formarea celor opt sportivi care vor aduce in tara medaliile de la Rio, precum si pe parintii acestora! La Rio a cantat imnul Romaniei pentru o echipa de aur!

Parteneri