Foto

Baschetul revine la Circul Metropolitan cu FIBA 3x3 World Cup U23

Dupa o pauza de trei ani, cauzata de pandemie, Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret (3x3 U23 World Cup) se vor desfasura in premiera in Romania, Circul Metropolitan din Bucuresti urmand sa gazduiasca marea intrecere a celor mai valoroase echipe din intreaga lume in perioada 5-9 octombrie 2022. Cele mai bune 40 de echipe nationale de tineret U23, 20 la masculin si 20 la feminin, se vor duela pentru titlurile supreme in arena care in 2018 a gazduit Campionatele Europene de Baschet 3x3. Astfel, nu mai putin de 27 de tari de pe toate continentele vor fi reprezentate in competitie, inclusiv Romania, din postura de tara organizatoare.

La ultima editie din China, din 2019, tinerii tricolori au ocupat locul 12, dar si-au trecut in palmares un succes rasunator impotriva puternicei nationale a Statelor Unite ale Americii, scor 21-18 in faza grupelor. La randul lor, tinerele tricolore au incheiat atunci competitia mondiala pe locul 10.

Astfel, fanii din Romania si nu numai vor putea urmari viitoarele staruri olimpice, FIBA 3x3 U23 World Cup 2022 fiind o adevarata rampa de lansare pentru tinerii jucatori in vederea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. O afirmatie intarita de faptul ca nu mai putin de 10 dintre medaliatii olimpici de la JO Tokyo 2020 evoluasera cu un an inainte la Mondialele de tineret!
 
Evenimentul gazduit de Circul Metropolitan va fi un adevarat festival urban de sport si distracție, in care suporterii se vor bucura de meciurile de baschet 3x3, dar si de numeroase alte activitati, avand la dispozitie o zona care va include gaming, jocuri si concursuri cu tematica de baschet, momente de entertainment in pauzele dintre meciuri, un food-court, precum si multe altele.

PROCESUL DE ACREDITARE PENTRU MASS-MEDIA

Reprezentanții mass-media care doresc sa participe la acest eveniment mondial trebuie sa respecte procesul de acreditare impus de Federatia Internationala de Baschet pentru competitiile de acest nivel si trebuie sa completeze un formular pentru obtinerea acreditarii pe platforma FIBA. Reprezentanții mass-media care nu au cont valid pe platforma FIBA trebuie sa-si creeze unul, parcurgand pasii solicitati de FIBA Media. Dupa generarea contului personal, trebuie sa intrati pe pagina de evenimente si sa bifati solicitare pentru FIBA 3x3 World Cup 2022 Bucuresti, completand toate campurile goale cu informatiile solicitate.


FIBA 3x3 World Cup 2022 este organizat de catre Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primariei Capitalei, Directiei Cultura, Invatamant si Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic si Sportiv Român, SMURD si Aeroporturi Bucuresti. Evenimentul este sustinut de catre Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Regina Maria, Red Bull, OHMA, Brenntag. Parteneri media: Kiss FM si Prima TV. Parteneri globali: Wilson, Maurice Lacroix.

Parteneri