Foto

Baschetul romanesc in doliu: s-a stins din viata Doru Radulescu!

Federatia Romana de Baschet anunta cu tristete si profund regret trecerea in nefiinta a fostului international Doru Radulescu, plecat prematur astazi dintre noi la varsta de numai 61 de ani.

Nascut in data de 9 iunie 1961, Doru Radulescu a fost unul dintre cei mai importanti jucatori ai generatiei sale, facandu-se remarcat pe prima scena a tarii atat la galonata Steaua Bucuresti precum si la Dinamo Oradea.

Totodata, Doru Radulescu a adunat mai multe selectii in nationalele de juniori si seniori ale Romaniei, participand si la Campionatul European de baschet masculin din 1985, atunci cand Romania a ocupat la final locul 10 in urma confruntarilor cu Israel, Olanda, Polonia, Iugoslavia, Franta, URSS si Spania. Cu patru ani mai devreme, in 1981, Doru Radulescu a facut parte din lotul national al Romaniei care a participat la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucuresti, tricolorii avand evolutii deosebite si o clasare printre primele natiuni, foarte aproape de podium.

Indragit de colegi, dar si de adversarii de intrecere datorita caracterului sau deosebit, dar si a jovialitatii sale, Doru Radulescu si-a incheiat cariera baschetbalistica la Dinamo Oradea, echipa pentru care a adus prima medalie din Divizia A si a adunat numeroase jocuri in cupele europene.

Din nefericire, prin disparitia prematura a fostului international Doru Radulescu, baschetul romanesc mai pierde inca o stea din constalatia performerilor sai!

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a fostului mare baschetbalist, adresand, totodata, sincere condoleante familiei indurerate.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Parteneri