Foto

Carmen Tocala realeasa in FIBA Central Board pentru urmatorii patru ani!

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Emilia-Carmen Tocala, a fost aleasa, astazi, ca membru in Central Board al FIBA, in cadrul alegerilor care au avut loc la Manila. Noul presedinte al FIBA a fost ales seicul Saud Ali Al Thani, care-l precede astfel in functia de conducator al forului international pe Hamane Niang.

Cu doar cateva zile inainte de debutul FIBA Basketball World Cup 2023, delegatii prezenti la cel de-al XXII-lea Congres al FIBA au ales, astazi, la Manila, componenta noului Central Board pentru mandatul 2023-2027, printre cei preferati de electorii din intreaga lume numarandu-se si presedintele Federatiei Romane de Baschet, Emilia-Carmen Tocala, care detine si functia de vicepresedinte FIBA-Europe. Astfel, pentru a doua oara consecutiv, presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, devine membru in FIBA Central Board, dupa ce in urma cu patru ani a fost aleasa pentru mandatul precedent 2019-2023, avand atunci, ca si in prezent, si calitatea de vicepresedinte FIBA-Europe.
Aflat la final de mandat, Hamane Niang a predat stafeta de presedinte FIBA seicului Saud Ali Al Thani, care a fost ales, astazi, in unanimitate de voturi in functia de nou conducator al forului baschetbalistic international. Seicul Saud Ali Al Thani a detinut in mandatul recent incheiat functia de vicepresedinte FIBA si a fost presedinte FIBA Asia incepand din 2002. “Este o mare onoare sa preiau o astfel de responsabilitate: pentru mine, pentru tara mea Qatar, precum si pentru continentul nostrum Asia. Acum reprezint interesele a 212 federatii nationale din cele cinci regiuni FIBA. Baschetul a devenit un sport global si consider ca acesta este cel mai important punct forte al nostru. Nu pot face decat o singura promisiune, astazi, si anume ca voi lucra din greu cu liderii FIBA si cu intregul Central Board pentru binele baschetului si pentru binele FIBA”, a declarat seicul Saud Ali Al Thani la putin timp dup ace a fost investit in noua functie de presedinte FIBA pentru urmatorii patru ani. Totodata, electorii l-au reales pentru a treia oara pe neamtul Ingo Weiss ca trezorier FIBA.
Conform comunicatului oficial remis de FIBA, noii membri alesi ai FIBA Central Board sunt: Carol Callan (SUA), Yamil Alejandro Bukele Perez (El Salvador), Usie Richards (Insulele Virgine), Yuko Mitsuya (Japonia), Yao Ming (China), Carmen Tocala (Romania), Matej Erjavec (Slovenia), Asterios Zois (Grecia), Tor Christian Bakken (Norvegia),
Jubilee Kuartei (Palau), Burton Ross Shipley (Noua Zeelanda), Pascale Mugwaneza (Rwanda), Jean-Michel Ramaroson (Madagascar).
Acestora li se adauga noul presedinte FIBA si noul trezorier FIBA, secretarul general FIBA, Andreas Zagklis, precum si presedintii celor cinci regiuni FIBA, Anibal Manave (Africa), Fabian Borro (America), Dr. K Govindraj (Asia), Jorge Garbajosa (Europa) si David Reid (Oceania), dar si un reprezentant al NBA si unul al jucatorilor.
Prima sedinta a FIBA Central Board va avea loc in data de 9 septembrie, la Manila, cu ocazia fazei finale a FIBA Basketball World Cup 2023.

Parteneri