Foto

Cautam voluntari pentru Campionatul European U18, Divizia B, Ploiesti 29 iulie - 08 august 2022


Municipiul Ploiesti va gazdui, in premiera, in aceasta vara, meciurile din cadrul uneia dintre cele mai importante competitii baschetbalistice juvenile continentale, FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, 2022. Competitia europeana aduna la start 22 de reprezentative masculine de juniori mari ale Batranului Continent, toate meciurile urmand sa se desfasoare in trei locatii diferite din judetul Prahova – Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, Sala Polivalenta din Blejoi si Sala de Sport din Bucov.

Tinand cont de importanta FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, 2022, cel mai mare eveniment al baschetului european care se desfasoara in Romania in acest an, precum si de complexitatea organizarii unei astfel de competitii la cele mai inalte standarde, Federatia Romana de Baschet anunta ca deschide oficial Programul de volutariat pentru FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022, prin intermediul caruia cautam persoane dornice sa faca parte din echipa noastra organizatorica pe durata intregului eveniment si nu numai.

In acest sens, pentru a veni in intampinarea celor interesati sa faca parte din echipa de volutari pentru FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiești 2022, incepand de astazi si pana in finalul acestei luni va oferim posibilitatea sa va inscrieti in Programul de Voluntariat, termenul limita fiind de 30 iunie 2022. Nu trebuie decat sa completati formularul si impreuna cu un scurt CV sa le trimiteti la adresa de mail – federatia@frbaschet.ro, iar la subiect sa completati ”vreau sa fiu voluntar!”

Descarca Formularul pentru Programul de Voluntariat - AICI

In formular va rugam sa completati cu atentie toate campurile libere (*obligatoriu) pentru a ne oferi, astfel, cat mai multe informatii utile. Se pot inscrie in Programul de Voluntariat persoanele care au implinit 16 ani. Ariile de activitate pentru care avem nevoie de voluntari sunt – Competitii, IT, media, social-media, acreditari, transport, securitate, insotitori echipe, marketing, servicii VIP, administrativ, fan-zone, logistica. Cunoasterea unei limbi straine este obligatorie, de preferat limba engleza, iar implicarea in activitatea baschetbalistica este un avantaj.
 
Daca ai nevoie de informatii suplimentare sau nu ai gasit raspuns la toate intrebarile tale legate de FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022, ne poti contacta pe e-mail – manager general FRB, Catalin Burlacu (directorul evenimentului), catalin.burlacu@frbaschet.ro sau tel. 0723.333.442  - dar si pe responsabilul cu voluntarii, Ionut Iordachescu (tel. 0722.214.246).

Mai jos, va oferim cateva informatii generale despre Programul de Voluntariat FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiești 2022, raspunzand la cateva intrebari:
 
Ce este Programul de Voluntariat FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022?
Programul de Voluntariat FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022, este o oportunitate de a participa activ la cea mai importanta competitie baschetbalistica europeana ce va avea loc in vara acestui an in Romania. In tara noastra, competitia este gazduita de municipiul Ploiesti si de localitatile Blejoi si Bucov, iar voluntarii vor avea ocazia sa se implice activ in diverse arii de activitate: Competitii, IT, Media, Acreditari, Transport, Securitate, Insotitori echipe, Marketing, Servicii VIP, Administrativ, Fan Zone, Logistica etc.

Cand are loc FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022?
Salile  de sport din Ploiesti, Blejoi si Bucov vor gazdui meciurile din cadrul FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022, in perioada 29 iulie – 07 august 2022. Dar echipa organizatorica are nevoie de voluntari si in saptamana premergatoare competitiei!

Ce varsta minima trebuie sa ai ca sa poti participa ca voluntar?
Varsta minima pentru participarea ca voluntar la FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022, este de 16 ani impliniti pana la data evenimentului pentru a putea face parte din echipa organizatorica.
 
Cum functioneaza procesul de selectie al voluntarilor?
Fiecare aplicant pentru un post de voluntar va trece printr-un proces de selectie, compus din mai multe faze. Unele dintre faze pot fi desfasurate online, altele impun prezenta aplicantului care a trimis formularul si CV catre mail-ul federatia@frbaschet.ro

Din momentul in care transmit formularul si CV, am un loc garantat in Programul de Voluntariat?
Inscrierea este doar o prima faza a procesului selectiv. Pentru a fi voluntar la FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022, trebuiesc parcurse mai multe etape ale procesului de selectie, asadar inscrierea nu garanteaza automat si cooptarea dumneavoastra in echipa si participarea la eveniment.
 
Daca nu sunt din Ploiesti, mi se asigura cazarea pe durata desfasurarii competitiei?
Organizatorii nu asigura cazarea candidatilor care nu sunt din Ploiesti. Planificarea sederii pe parcursul desfasurarii competitiei revine in sarcina participantilor, organizatorii asigurand masa si transportul gratuit in municipiul Ploiesti si localitatile Blejoi si Bucov.

In calitate de voluntar, am posibilitatea sa asist la meciurile de baschet?
Voluntarii selectionati in urma procesului de recrutare vor avea atribuite o serie de sarcini pe parcursul desfasurarii evenimentului sportiv. Voluntarul este membru activ al echipei de organizare iar principala sa responsabilitate este sa-si indeplineasca sarcinile alocate in incinta salilor sau in afara acestora. Prin urmare, nu este garantat ca voluntarii vor participa ca spectatori la toate meciurile de baschet. In masura in care sarcinile zilnice o permit, voluntarii vor avea acces gratuit la meciuri in baza acreditarii LOC.   
 
Pot alege ariile unde doresc sa particip ca voluntar?
In momentul completarii formularului de inscriere, aplicantul are posibilitatea de a alege ariile de interes, in functie de abilitatile sale, mentionand in final aria in care doreste sa activeze. Comitetul local organizatoric va tine cont de preferintele exprimate, de aptitudinile prezentate in formular si, in limita disponibilitatilor, va incerca sa respecte optiunile prezentate.

Pot participa ca voluntar pe o perioada mai mica de 7 zile?
In momentul de fata, cautam voluntari care isi iau angajamentul de a activa pe intreaga perioada a desfasurarii competitiei, asadar nu vor fi luate in calcul aplicarile pentru perioade mai mici.
 
Cum aflu in care etapa a procesului de recurtare sunt?
Toate informatiile referitoare la etapele recrutarii sunt transmise pe e-mail. Candidatii care au aplicat la Programul de Voluntariat si au trimis documentele solicitate sunt rugati sa verifice cu regularitate e-mail-ul furnizat in formularul de aplicare (inclusiv in folderul de spam/bulk), urmand sa fie contactati de responsabilul cu voluntarii, Ionut Iordachescu.

Daca impreuna cu prietenii mei ne inscriem in programul de voluntariat, se poate sa facem parte din aceeasi echipa?
In masura posibilitatilor si tinand cont de abilitati si experienta, voluntarilor le sunt alocate ariile precizate in formular. Nu putem garanta suprapunerea activitatilor si a intervalelor orare pentru un grup de persoane.
 
Pot parasi Programul de Voluntariat inainte de finalul evenimentului daca nu ma acomodez?
Includerea in Programul de Voluntariat FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiești 2022, presupune semnarea unui angajament, benevol, care prevede prezenta voluntarului pe toata durata competitiei, cu exceptiile prevazute de lege sau de alte situatii neprevazute.
 
Primesc premii sau diplome pentru activitatea mea de voluntariat?
Toti cei care vor fi acceptati in Programul de Voluntariat vor primi un certificat care atesta participarea ca voluntar la FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022. Nu vor fi acordate alte premii.
 
Care este necesarul de voluntari pentru organizarea evenimentului?
In urma experientelor anterioare, necesarul minim este de aproximativ 40 de voluntari, asa ca nu mai astepta!

Vino si tu in echipa de voluntari pentru FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiesti 2022!

Parteneri