Foto

Cei 12 Vulturi pentru meciul inaugural cu Portugalia din grupa F a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va evolua, joi seara, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, cu incepere de la ora 19:00, impotriva selectionatei similare a Portugaliei, in cadrul primului meci din grupa F a fazei secunde din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT iar accesul spectatorilor in arena prahoveana este liber.


Nationala masculina a Romaniei revine in focurile meciurilor de calificare la turneul final FIBA Eurobasket 2025, Vulturii urmand sa se confrunte cu reprezentativa Portugaliei in meciul inaugural din Grupa F, care este programat sa se dispute, joi, de la ora 19:00, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti. Cu 24 de ore inaintea meciului oficial, selectionerul Dragan Petricevic i-a nominalizat pe cei 12 Vulturi care vor reprezenta joi seara tara noastra, acestia fiind deja trecuti pe lista oficiala FIBA care a fost prezentata la sedinta tehnica tinuta de comisarul international Iurie Iacovlev.

Astfel, pe parchetul arenei ploiestene care a redevenit ”casa nationalei Romaniei” vor aparea urmatorii sportivi: Emanuel CATE, Radu VIRNA, Tudor GHEORGHE, Lucas TOHATAN, Marcu BADIU, Patrick RICHARD II, Bogdan NICOLESCU, David VIDA, Nandor KUTI, Rolland TOROK, Stefan GRASU si Alexandru OLAH.

Conform inregistrarii oficiale, staff-ul tehnic al Vulturilor este format din: Dragan Petricevic (principal), Dan Ioan si Marius Bulancea (secunzi), Adrian Filovici (pregatire fizica), Vasile Osan (doctor), Costin Ungurenci, Andrei Diaconu, Marius Toma (team-manager) si Constantin Ioan (antrenor coordonator FRB).

Miercuri a ajuns in Ploiesti si nationala Portugaliei, care a efectuat spre seara un prim antrenament de acomodare iar joi dimineata a beneficiat de o noua sedinta in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti.

Partida de joi seara va fi transmisa in direct de DIGI SPORT, cu incepere de la ora 19:00, iar accesul publicului este gratuit, suporterii fiind asteptati din nou sa vina alaturi de Vulturi si sa-i sustina la fel cum au facut-o si la partidele anterioare gazduite de Sala Sporturilor Olimpia.
Conform programului stabilit de FIBA, dupa meciul de joi seara, va urma o scurta refacere de o zi pentru nationala Romaniei, dupa care Vulturii vor pleca spre Samokov, localitate care va gazdui cel de-al doilea meci din Grupa F impotriva selectionatei similare a Bulgariei, in data de 28 august, tot de la ora 19:00.

Parteneri