Foto

Celebrul antrenor Haj Bhania revine in Romania la invitatia ASP Oradea

Antrenorul echipei de baschet in fotoliu rulant a Marii Britanii revine la Oradea pentru a conduce Clinicul International de Baschet in Fotoliu Rulant, eveniment organizat de ASP Oradea in perioada 27-29 mai 2022. Haj Bhania este unul dintre cei mai renumiti antrenori de baschet adaptat din Europa, avand un palmares impresionant: campion mondial, campion european, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice impreuna cu echipa nationala de baschet in fotoliu rulant a Marii Britanii.  Pentru meritele sale deosebite aduse baschetului in fotoliu rulant, Bhania a fost recompensat cu ordinul OBE, in 2019, la Onorurile pentru ziua de nastere a reginei. De asemenea, tot in 2019, a fost desemnat antrenorul anului in cadrul Sporting Equals British Ethnic Diversity Sports Awards.

Asadar, este cel de-al treilea Clinic International de Baschet in Fotoliu Rulant pe care Haj Bhania il va conduce la Oradea, prezenta sa fiind si o recunoastere a potentialului bihorean in organizarea evenimentelor de baschet adaptat.

Conform ASP Oradea, lectiile practice si teoretice se vor desfasura in Sala de Jocuri Sportive a Universitatii Oradea, dupa urmatorul program:
Vineri 27 Mai
15:00 – 18:00 sedinte antrenament
Sambata 28 Mai
11:00 – 13:00 sedinte antrenament
13:00 – 15:30 timp liber
15:30 – 18:30 sedinte antrenament
Temele abordate in cadrul sedintelor de antrenament:
Nutritie
Antrenamente individuale si de grup
Abilitati de manuire a fotoliului rulant cu si fara minge
Tehnici de aruncare
Tehnici de aparare si atac 1vs. 1 si 3 vs. 3
Tehnici privind jocul de baschet adaptat

La eveniment si-au anuntat participarea jucatori de baschet in fotoliu rulant din Croatia, precum si studenti de la Departamentul de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie din cadrul Universitatii din Oradea.

Evenimentul organizat de ASP Oradea este sustinut de: FAN Courier.
Parteneri: Fundatia BOSCH Romania, Hama Romania, Seni
Cu sprijinul: Departamentul de Educatie Fizica Sport si Kinetoterapie din cadrul Universitatii din Oradea.
Partener hidratare: Zizin
Partener ospitalitate: DoubleTree by Hilton Oradea

Parteneri