Foto

Comunicat CCAB referitor la meciul 3 din finala LNBM

Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet a luat act de situatia aparuta dupa meciul 3 al finalei LNBM, disputat marti seara, intre CSM CSU Oradea si U-BT Cluj Napoca, cand oficialii clujeni au depus, in termen regulamentar, o contestatie cu privire la arbitrajul din acest joc. In mod special, cu referire la faza desfasurata cu 10 secunde inainte de finalul meciului, cand in mod eronat, nu a fost sanctionata interventia neregulamentara la minge la actiunea de aruncare a jucatorului echipei oaspete, Marquis Wright, la scorul de 73-71 in favoarea echipei gazda.
A fost o situatie extrem de dificila, insa judecata gresit de catre arbitrii responsabili, situatie care a influentat scorul partidei, dar nu a viciat rezultatul final, tinand cont ca mai erau 10 secunde din timpul regulamentar de joc.

Pe aceasta cale, CCAB tine sa salute declaratiile venite dupa meci din partea antrenorilor principali ai ambelor echipe, insa respinge categoric orice alegatii cu privire la orice fel de ingerinte straine baschetului si presiuni facute asupra brigazilor de arbitrii din aceasta finala. Este fara indoiala o confruntare extrem de tensionata, intre doua echipei care au dominat intrecerea interna in ultimii ani si care se intalnesc in premiera intr-o finala a Ligii Nationale. Ca urmare, consideram ca erorile sunt umane iar CCAB va analiza de urgenta situatiile aparute in meciul 3 al finalei si va lua imediat masurile care se impun, conform regulamentului.

Parteneri