Foto

CSM CSU Oradea si U-BT Cluj-Napoca se confrunta in primul meci din CRBM, sezonul 2023-2024!

Astazi, in sala de conferinte Pitesti Arena a avut loc tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor din prima faza a Cupei Romaniei, Baschet Masculin, sezonul 2023-2024, precum si sedinta de atribuire a organizarii acestor turnee. La sedinta au participat majoritatea reprezentantilor celor 18 cluburi cu echipe din LNBM, o parte fiind prezenti fizic la Pitesti Arena, in vreme ce altii au fost prezenti online, precum si reprezentantii FRB, respectiv secretarul general Dan Berceanu si directorul pe Ligi Nationale Marius Toma.

In urma tragerii la sorti au rezultat urmatoarele grupe:

Grupa A – Rapid Bucuresti, CSM Tg. Jiu, FC Arges Pitesti
Grupa B – U-Banca Transilvania, CSM CSU Oradea, Dinamo Bucuresti
Grupa C – CSM 2007 Focsani, CSM Tg. Mures, CSM Galati
Grupa D – SCM Mozzart Bet Timisoara, SCM U Craiova, CSM Baschet Petrolul Ploiesti
Grupa E – CSO Voluntari, ABC Laguna Bucuresti, CSM Corona Brasov
Grupa F – BC CSU Sibiu, CSM CSU Constanta, CS Valcea 1924 Rm. Valcea

Astfel, se poate observa ca Grupa B este o adevarata serie de foc, in care finalistele sezonului trecut se vor confrunta chiar in primul meci al sezonul 2023-2024, CSM CSU Oradea urmand sa primeasca replica U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, iar a treia combatanta, Dinamo Bucuresti, este una dintre echipele care a fost la un pas foarte mic de play-off anul trecut.

Tragerea la sorti a fost precedata de sedinta de atribuire a organizarii turneelor din faza preliminara, meciurile urmand sa se desfasoare in perioada 15-17 septembrie 2023. Astfel, in urma parcurgerii formalitatilor de obtinere a dreptului de organizare, au fost stabilite urmatoarele gazde pentru cele sase grupe:
Grupa A – PITESTI (organizator FC Arges Pitesti)
Grupa B – ORADEA (organizator CSM CSU Oradea)
Grupa C – TG. MURES (organizator CSM Tg. Mures)
Grupa D – CRAIOVA (organizator SCM U Craiova)
Grupa E – BRASOV (organizator CSM Corona Brasov)
Grupa F – CONSTANTA (organizator CSM CSU Constanta

Conform sistemului competitional, in faza superioara se califica dupa disputarea meciurilor din turneele preliminare castigatoarele celor 6 grupe, precum si cele mai bune doua ocupante ale locurilor 2. Cele opt echipe vor continua lupta pentru trofeu in cadrul Final 8 CRBM, sezonul 2023-2024, turneu care se va disputa in perioada 13-17 februarie 2024, in vreme ce o zi mai tarziu este programat All Star Game 2024.

Parteneri