Foto

CSM Ploiesti si CSS Alexandria, laureatele CN U13, sezonul 2021-2022

Echipele CSM Ploiesti si CSS Alexandria au cucerit, duminica, laurii nationali la categoria U13, dup ace s-au impus in cadrul Turneelor Finale ale CN U13 desfasurate la Tg. Jiu si Ploiesti. In competitia masculina, CSM Ploiesti a trecut in finala de CSM CSU LPS Oradea, cu scorul de 95-70, si a obtinut tricourilor si medaliilor atribuite campioanei nationale, in vreme ce ACS Dan Dacian Bucuresti s-a impus in finala mica in fata U-Banca Transilvania 1 Cluj-Napoca, cu scorul de 74-69, si a intrat in posesia medaliilor de bronz. In intrecerea similara feminina, CSS Alexandria a dispus in finala de ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 48-44, si a intrat in posesia tricourilor si medaliilor atribuite campioanei nationale, in vreme ce ACS Rookies Oradea s-a impus in finala mica in fata ACS Smart Basketball Cluj-Napoca, cu scorul de 56-32, si a obtinut medaliile de bronz. Trofeele MVP au fost decernate sportivilor Vanesa Velcea (CSS Alexandria) si Andrei Popa (Stiinta Slam A Bucuresti).


Sala Sporturilor din Tg. Jiu si Sala Sporturilor ”Olimpia” din Ploiesti au gazduit in saptamana recent incheiata meciurile din cadrul Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U13, feminin si masculin, sezonul 2021-2022.

Intrecerile masculine s-au derulat la Ploiesti, la start fiind prezente cele mai valoroase 12 echipe din actualul sezon, acestea fiind distribuite in prima faza in patru grupe. Primele doua clasate din fiecare serie au avansat in sferturile de finala iar ulterior in lupta pentru trofeul national au mai ramas CSM Ploiesti, ACS Dan Dacian Bucuresti, U-Banca Transilvania 1 Cluj-Napoca si CSM CSU LPS Oradea. In disputele semifinale, CSM Ploiesti a reusit sa dispuna de ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 71-56, si s-a calificat in finala mare, faza in care a avansat si CSM CSU LPS Oradea, care a dispus in penultimul act de rivala U-Banca Transilvania 1 Cluj-Napoca, cu scorul de 76-58. Duminica, ACS Dan Dacian Bucuresti s-a impus in finala mica in fata U-Banca Transilvania 1 Cluj-Napoca, cu scorul de 74-69, si a intrat in posesia medaliilor de bronz, iar in ultimul act al Turneului Final, CSM Ploiesti si-a adjudecat victoria in finala mare in fata CSM CSU LPS Oradea, cu scorul de 95-70, si a obtinut tricourilor si medaliilor atribuite campioanei nationale.
In urma rezultatelor inregistrate, iata clasamentul final al CN U13, masculine, sezonul 2021-2022:
1. CSM Ploiesti (antrenor Ionel Ivan)
2. CSM CSU LPS Oradea (antrenor Ivan Gemaljevic)
3. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Dan Dacian)
4. U-Banca Transilvania 1 Cluj-Napoca (antrenor Mioara Iurian)
5. CSU Stiinta Slam A Bucuresti
6. ACS Stomart Iasi
7. ACS Alpha Sport Team Sibiu
8. CSS Targoviste
9. ACS ID Ingerii Baniei Craiova
10. ACS Gladius Lucky Dragons Tg. Mures
11. ABC Laguna Negru Bucuresti
12. ABC CSU Sibiu

La festivitatea de premiere au mai fost acordate si urmatoarele premii speciale pentru TF CN U13, masculin:
Best five – Horia Pasat (ACS Dan Dacian Bucuresti), Miron Dariuc (U-Banca Transilvania 1 Cluj-Napoca), David Iordachescu si Vlad Borcan (ambii de la CSM Ploiesti), Razvan Buzguta (CSM CSU LPS Oradea)
MVP – Andrei Popa (CSU Stiinta Slam A Bucuresti) – eficienta 106
Cosgeter – Vlad Borcan (CSM Ploiesti) – 93 puncte
Cel mai bun pasator – Alexandru Popovici (ACS Dan Dacian Bucuresti) – 13 pase decisive
Cel mai bun recuperator – Stefan Bosoanca (ACS Dan Dacian Bucuresti) – 66 recuperari
Cel mai de perspectiva sportiv - Razvan Buzguta (CSM CSU LPS Oradea)

La startul intrecerilor de la Tg. Jiu s-au aliniat cele mai valoroase 12 echipe feminine din actualul sezon, acestea fiind distribuite in prima faza in patru grupe. Primele doua clasate au avansat in sferturile de finala iar ulterior in lupta pentru trofeul national au ramas CSS Alexandria, ACS Dan Dacian Bucuresti, ACS Rookies Oradea si ACS Smart Basketball Cluj-Napoca. In semifinale, CSS Alexandria a continuat seria de victorii si a acces in finala mare dupa ce a trecut de ACS Rookies Oradea, cu scorul de 57-50, iar ACS Dan Dacian Bucuresti a dispus de ACS Smart Basketball Cluj-Napoca, cu scorul de 39-28, si a obtinut viza pentru ultimul act. Duminica, in finala mica, ACS Rookies Oradea s-a impus in fata ACS Smart Basketball Cluj-Napoca, cu scorul de 56-32, si a obtinut medaliile de bronz, iar in ultimul meci din cadrul Turneului Final, CSS Alexandria a reusit sa depaseasca rivala ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 48-44, si a intrat, astfel, in posesia tricourilor si medaliilor atribuite campioanei nationale.
In urma rezultatelor inregistrate la Tg. Jiu, iata clasamentul CN U13, feminin, sezonul 2021-2022:
1. CSS Alexandria (antrenor Madalin Piperea)
2. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Cornelia Enescu)
3. ACS Rookies Oradea (antrenor Attila Veres)
4. ACS Smart Basketball Cluj-Napoca (antrenor Agnes Jakab)
5. CSM Tg. Jiu
6. Olimpia Bucuresti
7. Sportul Studentesc Bucuresti
8. ACS NBS Cluj-Napoca
9. ACS Gladius Tg. Mures
10. CSU Valbon Arad
11. CSS Sibiu
12. Liceul Teoretic Lucian Blaga Reghin

La festivitatea de premiere au mai fost acordate si urmatoarele premii speciale pentru TF CN U13, feminin:
Best five - Lapustea Sofia (NBS Cluj-Napoca), Dan Maria (ACS Dan Dacian Bucuresti), Avram Sara (Smart Cluj-Napoca), Lungu Maira (ACS Rookies Oradea), Beta Alexia (Olimpia Bucuresti).
MVP - Velcea Vanessa (CSS Alexandria) – eficienta 150
Cosgetera - Velcea Vanessa (CSS Alexandria) - 153 puncte
Cea mai buna recuperatoare - Alexia Gabriela Beta (Olimpia Bucuresti) – 71 recuperari
Cea mai buna pasatoare - Alexia Mihaela Dana (CSM Tg. Jiu) – 20 pase decisive
Cea mai de perspectiva sportiva – Ghirgae Ilinca Dora (Sportul Studentesc Bucuresti)

Parteneri