Foto

CSO Voluntari si SCM U Craiova s-au calificat in finala Cupei Romaniei

Detinatoarea trofeului, CSO Voluntari, si SCM U Craiova, au reusit in aceasta seara sa treaca de adversarele intalnite in semifinalele FINAL 4 Cupa Romaniei, sezonul 2021-2022, si urmeaza sa se confrunte, joi seara, tot in Polivalenta din Banie, in marea finala a competitiei KO. In prima semifinala, CSO Voluntari a trecut de singura echipa neinvinsa din actualul sezon intern, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu scorul de 81-80, gratie unei evolutii de exceptie a fostului capitan al nationalei Romaniei, Vlad Moldoveanu. In cea de-a doua semifinala, SCM U Craiova a depasit in cele din urma pe CSM Galati, cu scorul de 104-94, si a acces in finala pentru prima data in istoria clubului. Ultimul act al turneului final al Cupei Romaniei se disputa, joi, cu incepere de la ora 19:00, partida dintre CSO Voluntari si SCM U Craiova urmand sa fie transmisa in direct de Digi Sport si Look Sport.

Sala Polivalenta din Craiova a gazduit, in aceasta seara, primele partide din cadrul Final 4 Cupa Romaniei, sezonul 2021-2022, in cadrul semifinalelor confruntandu-se CSO Voluntari cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, respectiv SCM U Craiova cu CSM Galati.
In prima semifinala, CSO Voluntari a obtinut o victorie senzationala, eliminand-o din cursa pentru mult ravnitul trofeu pe marea favorita, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, campioana en-titre LNBM fiind si singura echipa neinvinsa din actualul sezon intern. Totodata, victoria din aceasta seara reprezinta pentru CSO Voluntari si o mare revansa pentru duelul pierdut in septembrie in SuperCupa Romaniei, baschetbalistii pregatiti de antrenorii Sasa Ocokoljic si Dan Ioan avand acum sansa de a-si apara trofeul castigat sezonul trecut in BTArena. A fost o intalnire a marilor ambitii, in care fostul capitan al nationalei Romaniei, Vlad Moldoveanu, s-a dovedit a fi jucatorul providential pentru invingatoare, extrema de forta de la CSO Voluntari realizand o linie statistica deosebita, in care a bifat si un double-double, cu 22 puncte, 3x3, 11 recuperari, 3 pase, 1 interceptie, 30 eficienta. Inca de la inceput, dornica sa reediteze performanta din sezonul trecut, detinatoarea Cupei a controlat jocul si s-a desprins pe tabela, primul sfert incheindu-se favorabil cu scorul de 20-14. Au urmat zece minute in care campionii en-titre LNBM au tot incercat sa echilibreze disputa, dar CSO Voluntari a replicat pe masura si a intrat la vestiare tot in avantaj, scor la pauza 40-37. La reluare, baschetbalistii pregatiti de antrenorii Mihai Silvasan si Milorad Perovic au reusit sa preia initiativa si implicit sa preia conducerea pe tabela, cel de-al treilea sfert terminandu-se cu scorul de 60-57 in favoarea U-BT. Ultimele zece minute s-au jucat cu garda jos, intr-o confruntare de totul sau nimic, iar finalul de joc a fost total nerecomandat cardiacilor, la scorul de 81-80 Richard irosind sansa de a trimite Clujul in marea finala. Aruncarea nu si-a atins tinta si astfel fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria echipei CSO Voluntari, cu 81-80, astfel ca ilfovenii raman in Banie pentru a juca a doua finala consecutiva.

In cea de-a doua semifinala, SCM U Craiova a reusit sa treaca de CSM Galati, la capatul unui joc cu dese oscilatii de scor, in care invingatoarea a fost stabilita in ultimele minute. Dupa un meci nebun, in care ”buturuga mica” de pe Dunare a fost la un pas sa rastoarne ”carul mare” din Banie, doljenii acced intr-o finala pentru prima data in istoria clubului, urmand sa-si continue cursa spre marele trofeu. Obisnuita cu surprizele in actualul sezon, CSM Galati nu s-a lasat impresionata de atmosfera creata de publicul doljean si a fortat desprinderea inca de la primele actiuni, astfel ca primul sfert l-a incheiat in avantaj, scor 29-25. Cu Milon intr-o zi de gratie si cu Masters un adevarat ”argint viu”, baschetbalistii pregatiti de Florin Nini si Catalin Stefanescu au pastrat initiativa si si-au marit ecartul pana la pauza mare, echipele intrand la vestiare la scorul de 56-49 in favoarea oaspetilor. La reluare, SCM U Craiova a revenit cu ambitie pe teren si a inceput o cursa nebuna de urmarire, oltenii reusind pana la finalul celui de-al treilea sfert sa reduca din handicap pana la 72-70. Ultimele zece minute au aprtinut echipei organizatoare, SCM U Craiova reusind sa preia conducerea si sa incline in favoarea ei balanta victorie, finalul de joc gasind-o in ipostaza de echipa invingatoare, cu scorul de 104-94, gratie americanilor Qualls si Wyatt. O victorie cu rezonanta istorica pentru clubul doljean, care astfel va fi prezent pentru prima oara intr-o finala a unei competitii nationale derulata sub egida FRB.


Premii donate in cadrul Programului ”Joc baschet pentru tine”

Dupa fiecare semifinala, managerul general FRB Catalin Burlacu a oferit echipelor invinse cecuri de cate 3.000 de euro din partea Federatiei Romane de Baschet, sume care urmeaza sa fie donate de catre echipe in cadrul Programului ”Joc baschet pentru tine”.

Astfel, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a ales sa joace pentru Asociatia ”Capace cu suflet” iar premiul de 3.000 de euro va fi donat catre cazuri umanitare identificate in comunitatea clujeana si nu numai. Totodata, campionii en-titre au personalizat cateva cosuri de reciclare, indemnand participantele si fanii sa arunce la cos capace de plastic. Odata selectate, capacele sunt comercializate catre firme de colectare selectiva iar banii stransi sunt donati in totalitate Asociatiei ”Capace cu suflet” pentru diverse campanii umanitare.

Pe de alta parte, CSM Galati a ales sa joace in Banie pentru Silviu Maricel Ionascu iar premiul de 3.000 de euro obtinut din partea Federatiei Romane de Baschet va fi donat pentru a acoperi din costurile necesare tratamentului si operatiei tanarului de 22 de ani. Marci a fost diagnosticat cu Limfomul Burkitt iar in prezent este internat in stare grava la Instititutul Clinic Fundeni, cu multiple mase tumorale peritoneale, Pseudomyxoma Peritonei, o forma galopanta si extrem de rara de cancer.

Parteneri