Foto

CSS CSM Petrolul Ploiesti a devenit campioana CN U17, masculin, edtia 2022-2023

Echipa de juniori CSS CSM Petrolul Ploiesti a obtinut laurii nationali ai categoriei U17, dupa ce gruparea pregatita de antrenoarea Loredana Ion a castigat, duminica, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, marea finala a Turneului Final al Campionatului National U17, masculin, editia 2022-2023, in fata echipei CSU Stiinta Bucuresti, cu scorul de 90-78. In disputa pentru medaliile de bronz, CSU ASE Bucuresti s-a impus in confruntarea finala cu CSO Voluntari, cu scorul de 100-85. Cel mai valoros jucator al competitiei a fost desemnat Ion Vlaicu Popa de la CSU Stiinta Bucuresti, care a primit la final trofeul MVP.

Vreme de cinci zile, Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a fost gazda confruntarilor din Turneul Final al Campionatului National U17, masculin, pe parchetul prahovean evoluand cele mai valoroase opt echipe de juniori din sezonul 2022-2023. Dupa mai multe meciuri echilibrate si cu dese rasturnari de situatie in faza grupelor, primele clasate din fiecare serie si-au continuat evolutiile spre mult ravnitul trofeu, lupta fiind deschisa oricarui rezultat. In cele din urma, sustinuti de publicul local, juniorii de la CSS CSM Petrolul Ploiesti au reusit sa se impuna in ultimul meci al competitiei in fata rivalilor de la CSU Stiinta Bucuresti, cu scorul de 90-78, si au intrat in posesia tricourilor de campion national si a medaliilor de aur.

In finala mica, CSU ASE Bucuresti a reusit sa castige confruntarea cu CSO Voluntari, cu scorul de 100-85, si a obtinut medaliile de bronz ale sezonul 2022-2023.

In urma rezultatelor inregistrate in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, iata clasamentul Turneului Final al Campionatului National U17, masculin, editia 2022-2023:  
1. CSS CSM Petrolul Ploiesti (antrenoare Loredana Ion)
2. CSU Stiinta Bucuresti (antrenor Cristian Georgescu)
3. CSU ASE Bucuresti (antrenor Alexandru Serban)
4. CSO Voluntari (antrenor Cosmin Barbu)
5. U-BT Cluj-Napoca (antrenor Horia Pascu)
6. CSS Tg. Jiu (antrenor Alexandru Gliga)
7. ABC CSU Sibiu (antrenor Alexandru Rubint)
8. CSS 5 Paldors Bucuresti (antrenor Dumitru Neagu)

In cadrul festivitatii de premiere, la care au participat presedintele FRB, Carmen Tocala, dar si secretarul general-adjuct Liviu Puicu si antrenorul federal Claudiu Fometescu, au fost acordate mai multe premii individuale speciale:


MVP: Mihnea Ion Vlaicu Popa (CSU Stiinta Bucuresti)
Echipa ideala a Turneului Final: Mihnea Ion Vlaicu Popa (CSU Stiinta Bucuresti), Codrut Dinu (CSS CSM Petrolul Ploiesti), Akos Szentkuti (U-BT Cluj-Napoca), George Angelian (CSS CSM Petrolul Ploiesti), Andrei Mirea (CSU Stiinta Bucuresti)
Cele mai multe puncte marcate: Fabrizio Andrei Neagu (CSS 5 Paldors Bucuresti)
Cele mai multe recuperari: Fabrizio Andrei Neagu (CSS 5 Paldors Bucuresti)
Cele mai multe pase decisive: Mihnea Ion Vlaicu Popa (CSU Stiinta Bucuresti)
Cel mai de perspectiva jucator: David Fintina (U-BT Cluj-Napoca)

Parteneri