Foto

CSU Neptun-Athletic Constanta a obtinut laurii finalelor nationale outdoor de baschet 3x3

Echipele CSU Neptun-Athletic Constanta au reusit sa obtina in acest week-end titlurile nationale de baschet 3x3 in aer liber, dupa ce s-au impus in finalele circuitului Sport Arena Streetball, care au contat si pentru Campionatele Nationale outdoor 2022. In intrecerea masculina, echipa constanteana formata din Vlad Corpodean, Dani Mainea, Mario Lazar si Andrei Oprean, s-a impus in ultimul act in fata rivalilor de la CSU Stiinta Bucuresti cu scorul de 21-17, in vreme ce in competitia feminina, gruparea de la malul marii formata din Alina Podar, Teodora Manea, Ecaterina Armanu si Denisa Fota, a castigat disputa finala cu CSU Stiinta Bucuresti, cu scorul de 20-13.


Platoul Universitatii Nationale de Aparare Carol I din Bucuresti a gazduit in week-end-ul recent incheiat meciurile din cadrul finalelor circuitului Sport Arena Streetball, care au contat si pentru finalele Campionatelor Nationale de baschet 3x3 in aer liber. Intr-o atmosfera specifica evenimentelor de baschet 3x3 organizate de Sport Arena Streetball in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet, laurii intrecerii nationale masculine au fost adjudecati de echipa CSU Neptun-Athletic Constanta. In formula Vlad Corpodean, Dani Mainea, Mario Lazar si Andrei Oprean, gruparea constanteana a avut un parcurs ireprosabil, cu cinci victorii din tot atatea meciuri disputate, iar in finala competitiei nationale s-a impus in disputa cu marea rivala CSU Stiinta Bucuresti, cu scorul de 21-17. La festivitatea de premiere, pentru a doua oara consecutiv, Vlad Corpodean a fost desemnat cel mai bun jucator al finalei Open SAS 2022 si a fost recompensat cu trofeul Tissot MVP.

In competitia similara feminina, echipa CSU Neptun-Athletic Constanta a jucat in formula Alina Podar, Teodora Manea, Ecaterina Armanu si Denisa Fota, si a reusit sa dubleze succesul colegilor, cucerind laurii nationali fara sa cunoasca infrangerea. La fel ca si in intrecerea masculina, gruparea constanteana a avut un parcurs fara greseala, acumuland cinci victorii din tot atatea meciuri disputate, iar in ultimul act al competitiei nationale a trecut de marea rivala CSU Stiinta Bucuresti, cu scorul de 20-13. La festivitatea de premiere, Alina Podar a fost desemnata cea mai buna jucatoare a finalei Open SAS 2022 si a fost recompensata cu trofeul Tissot MVP.

Iata podiumurile Campionatelor Nationale de baschet 3x3 outdoor editia 2022, seniori:
Masculin
1. CSU Neptun-Athletic Constanta
2. Stiinta Bucuresti
3. Politehnica Iasi

Feminin
1. CSU Neptun-Athletic Constanta
2. Stiinta Bucuresti
3. Agronomia Bucuresti

Finalele din Bucuresti au incheiat astfel sezonul national de baschet 3x3 in aer liber 2022.

Foto - copyright Sport Arena Streetball (credit Cosmin Motei)

Parteneri