Foto

CSU Stiinta Bucuresti a cucerit titlul national la U19 masculin, sezonul 2022-2023

Echipa masculina CSU Stiinta Bucuresti a devenit campioana nationala a categoriei U19, dupa ce a castigat toate meciurile din cadrul Campionatului National U19, sezonul 2022-2023. In ultimul act al Turneului Final, intrecere gazduita de Sala Mihai Viteazul din Capitala, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Ionut Bascoveanu s-au impus in fata rivalilor de la CSA Steaua Bucuresti, cu scorul de 67-54, in vreme ce medaliile de bronz au revenit echipei Dinamo CSS6 Bucuresti, care a trecut in finala mica de LPS Bihorul CSM Oradea, cu scorul de 85-59. La festivitatea de premiere au fost acordate mai multe premii individuale iar Andrei Oinaru (CSU Stiinta Bucuresti) a fost desemnat MVP in urma evolutiilor sale deosebite de la Turneul Final.

Sala Mihai Viteazul din Capitala a gazduit in aceste zile meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului National U19, masculin, sezonul 2022-2023, la startul intrecerilor din careul de asi fiind prezente cele mai valoroase patru echipe: CSU Stiinta Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti, Dinamo CSS6 Bucuresti si LPS Bihorul CSM Oradea. In prima zi a competitiei finale, singurele echipe neinvinse din actualul sezon au trecut cu brio de semifinale, Stiinta trecand la mare lupta de Dinamo CSS6, cu scorul de 70-58, in vreme ce Steaua a dispus clar de LPS Bihorul CSM, cu scorul de 102-68.
Luni, dupa finala mica, medaliile de bronz au intrat in posesia gruparii Dinamo CSS6 Bucuresti, care a trecut la pas de LPS Bihorul CSM Oradea, cu scorul de 85-59. A urmat finala mare, cu mult ravnitul trofeu pe masa, CSU Stiinta Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti oferind un spectacol baschetbalistic de calitate. La capatul unei partide in care asistenta a gustat din plin fazele realizate de “actorii principali”, traind la intensitate maxima oscilatiile de scor de pe tabela, CSU Stiinta Bucuresti a reusit sa incline balanta victoriei in favoarea sa. Astfel, dupa o prima parte foarte echilibrata, echipele intrand la vestiare la scorul de 39-36 in favoarea baschetbalistilor militari, a urmat un sfert trei in care Stiinta a facut diferenta. Fluierul final a inghetat tabela la scorul de 67-54 (20-14, 16-25, 25-6, 6-9) in favoarea CSU Stiinta Bucuresti, gruparea pregatita de Ionut Bascoveanu reusind astfel sa obtina laurii nationali, gratie evolutiilor deosebite ale lui Andrei Oinaru, Victor Petrescu, Edward Mirea si Alexandru Pirjolescu.

Rezultate si statistici – AICI

Dar iata si clasamentul Turneului Final al Campionatului National U19, sezonul 2022-2023, cu precizarea ca echipa campioana a cucerit trofeul fara sa cunoasca infrangerea:

1. CSU Stiinta Bucuresti (antrenor Ionut Bascoveanu)
2. CSA Steaua Bucuresti (antrenor Catalin Voiculescu)
3. Dinamo CSS6 Bucuresti (antrenor Victor David)
4. LPS Bihorul CSM Oradea (antrenor Alin Cures)

La finalul intrecerilor, in cadrul festivitatii de premiere la care au participat si reprezentantii FRB, Dan Berceanu, Catalin Burlacu, Svetlana Simion si Tiberiu Dumitrescu, au fost acordate si urmatoarele premii individuale:

Best Five - Andrei Oinaru (CSU Stiinta Bucuresti), David Patru (Dinamo CSS6 Bucuresti), Vladimir Sparlac, Albert Stan si Andrei Panait (toti de la CSA Steaua Bucuresti)

MVP - Andrei Oinaru (CSU Stiinta Bucuresti)

Cosgeter - Denis Patcas (LPS Bihorul CSM Oradea)

Cel mai bun pasator - Nicholas Son (CSU Stiinta Bucuresti)

Cel mai bun recuperator - Andrei Oinaru (CSU Stiinta Bucuresti)

Cel mai de perspectiva sportiv - Adrian Sandor (LPS Bihorul CSM Oradea, 16 ani)

Parteneri