Foto

Cu gandul la sferturile de finala ale FOTE 2023

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei va juca joi impotriva selectionatei similare a Poloniei, cu incepere de la ora 15:05, si este foarte aproape de calificarea, in premiera, in sferturile de finala ale turneului organizat in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Maribor. In competitia similara masculina, Vulturii au inregistrat miercuri doua infrangeri, 18-21 cu Tarile de Jos si 14-21 cu Franta, si vor evolua vineri, de la ora 17:45, impotriva Estoniei, cu speranta ca victoria le poate aduce calificarea in faza meciurilor eliminatorii.

Dupa startul perfect al tinerelor Acvile, care au debut la FOTE 2023 cu doua victorii superbe si si-au deschis drumul spre o calificare in sferturile de finala, joi, a venit randul selectionatei masculine de baschet 3x3 a Romaniei sa intre in focurile intrecerilor de la Maribor. In formula Albert Buzatu, Robert Andrei Spoitoru, David Damian si Lehel Szabo, Romania a incercat sa sparga gheata in Grupa B, dar a fost nevoita sa se recunoasca invinsa de doua ori, cedand in fata Tarilor de Jos, cu 18-21, si a Frantei, cu 14-21.
Vineri, ambele nationale ale Romaniei revin pe terenul de la Maribor pentru ultima confruntare din faza grupelor,  Beata Bara Nemeth, Ioana David, Agnes Zane si Maria Stanescu urmand sa intalneasca nationala Poloniei, de la ora 15:05, in vreme ce selectionata tricolora masculina va juca intr-un meci de totul sau nimic cu selectionata similara a Estoniei, cu incepere de la ora 17:45.

In intrecerea feminina, Romania se afla pe prima pozitie in Grupa B si tinand cont de faptul ca Lituania a trecut de Polonia, in prelungiri, cu 17-16, si ca Romania s-a impus in fata Lituaniei, cu 18-14, tinerele noastre tricolore pot considera ca sunt foarte aproape de o calificare in faza meciurilor eliminatorii, rezultatul cu Polonia de vineri contand prin prisma punctaverajului general. In sferturile de finala, primele doua clasate in Grupa C vor evolua in crucis impotriva echipelor din Grupa A, acolo unde Spania este lider fara infrangere, in vreme ce Germania si Letonia vor juca vineri avand calificarea de pe locul secund pe masa.
In competitia masculina, Romania are nevoie obligatoriu de o victorie in confruntarea cu Estonia, corelata cu un esec al Tarilor de Jos in fata liderului neinvins Franta, pentru a obtine calificarea in sferturile de finala ale intrecerilor din Slovenia. Conform sistemului, in prima faza a meciurilor eliminatorii, primele doua echipe din Grupa B vor juca in crucis cu echipele din Grupa D, serie in care Lituania conduce neinvinsa in vreme ce Belgia si Slovenia se vor lupta direct pentru locul secund si implicit pentru calificare.

Toate partidele de baschet 3x3 de la Festivalul Olimpic al Tineretului European se pot urmari in direct AICI

Parteneri