Foto

Cupa Metigla revine in forta si se va desfasura in perioada 31 mai – 4 iunie


Cea de-a saptea editie a Cupei Metigla, o competitie baschetbalistica interscolara, va avea loc in perioada 31 mai – 4 iunie, semifinalele si finalele intrecerilor urmand sa se desfasoare pe terenurile de baschet din incinta Parcului Municipal Ploiesti. Intrecerile sunt organizate de Asociatia ”Un strop de fericire”, cu sprijinul Metigla, dar si a altor parteneri, precum si cu sustierea Inspectoratului Scolar Prahova.


Ca si la editiile precedente, organizatorii anunta ca intrecerea va implica echipe formate in 35 de scoli (gimnazii si licee) din Prahova si judetele vecine, la start estimand sa fie prezenti peste 1.000 de participanti. Conceptul campionatului interscolar prahovean este de a incuraja tinerii sa faca miscare intr-un cadru organizat, participantii fiind in principal sportivi nelegitimati.
Ce este Cupa Metigla?
Cupa Metigla este o competitie de baschet interscolar care a ajuns la a saptea editie si care isi propune sa incurajeze copiii si tinerii sa faca miscare. Competitia se adreseaza, in special, elevilor de gimnaziu si liceu care nu sunt legitimati la cluburi sportive. Scopul campionatului este sa incurajeze un numar cat mai mare de elevi de gimnaziu si liceu sa joace baschet, sa faca miscare intr-un cadru organizat, dar si sa se implice in organizarea unui astfel de campionat sportiv la ei in scoala.
Cine poate participa?
Scolile gimnaziale sau liceele din Prahova si judetele invecinate sunt invitate sa participe la aceasta competitie devenita deja traditionala.
Au prioritate scolile gimnaziale sau liceele care au beneficiat din partea proiectului de donatii in panouri de baschet inscriptionate cu numele sponsorului Metigla.

Cum se desfasoara Cupa Metigla 2022?
Fiecare scoala inscrisa in Cupa Metigla 2022 organizeaza un mini campionat scolar,  avand minim 4 echipe participante pe fiecare categorie, gimnaziu sau liceu (formate din 5+2 elevi).
Profesorul de sport coordonator organizeaza competitia impreuna cu elevii care devin astfel voluntari la organizarea etapei locale.
Fiecare scoala declara dupa desfasurarea primei faze o echipa castigatore. Aceasta este castigatoarea Cupei Metigla 2022, etapa locala, si reprezinta ulterior scoala in fazele superioare de la Ploiesti.
Ce suport material asigura organizatorul?
Pachetul de participare pentru scolile inscrise in Cupa Metigla 2022 si oferite de organizatori contine:
– Set de veste de departajare
– Minge baschet
– Cupa pentru echipa castigatoare la faza pe scoala
– Diplome de participare pentru participanti si organizatori
– Decontarea transportului pentru deplasare la semifinala si finala de la Ploiesti

La faza semifinala si la finala, care se vor desfasura pe terenurile de baschet din Parcul Municipal Ploiesti, organizatorii anunta ca pregatesc pentru participanti, dar si pentru spectatori, numeroase activitati de distractie si relaxare, jocuri, concursuri cu premii, toate cu participare gratuita.

Mai multe informatii - AICI



Parteneri